От последните минути! Доналд Тръмп НАПАДНА Сирия с ФАЛШИВ предлог! Вижте шокиращите ПОДРОБНОСТИ!

Преди няколко дни по заповед на американския президент Доналд Тръмп над базата на сирийските военно-въздушни сили „Шайрат“ се изсипаха 60 крилати ракети „Томахоук“.

След тази с нищо непровокирана атака над сирийските правителствени войски, президентът на САЩ, в обръщение към американския народ, обвини Башар Асад и неговата авиация, че  са хвърлили върху град Идлиб  бомби с химическо оръжие. В резултат на това, според Тръмп, с различна степен на отравяния са над  100 души, между които и деца.

Веднага след удара,  президентът на Сирия Башар Асад заяви, че правителствените войски, нито са имали намерение, нито са употребявали химическо оръжие по време на цялата война. И че видеоклиповете, показващи „жертвите“ на химическата атака, които бяха разпространени от Пентагона, не са нищо повече от фалшива и много слаба холивудска продукция.

Но нека тръгнем по следите на събитията. Когато има извършено престъпление и то от такъв масов характер, най-напред се търси кой има мотив, кому е изгодно това престъпление. Ако поразсъждаваме малко ще видим, че сирийският президент Башар Асад е най-малко вероятния изпълнител на подобно деяние.

По простата причина, че неговите войски от 5 години водят кървава битка с ислямските джихадисти и рискувайки живота си се мъчат да опазят мирното население на Сирия. Няма никаква логика изведнъж да тръгнат да убиват своя народ и то по толкова перфиден и зловещ начин.

Ако продължим разсъжденията ще видим, че дори да са искали, бойците от армията на Асад не са могли да използват химическо оръжие. Защото доклад на Комисията по неразпространение и унищожаване на химическото оръжие към ООН, още през 2014 г. обнародва своите заключения, в които се твърди, че цялото налично количество химическо оръжие в Сирия е или унищожено, или изнесено от страната с помощта и посредничеството на Русия.

Има и друг, още по важен и показателен момент. За да опазят мирното население, сирийските правителствени войски с подкрепата на руските Военно-космически сили, на няколко пъти осигуряваха безопасни коридори на тези бойци от „Ислямска държава“, които искат да прекратят бойните действия и да се върнат към мирния си живот. И за да няма никаква пречка, им разрешаваха да напуснат бойното поле заедно с оръжието, което носят.

Нека добавим и още нещо. Сирийската армия на президента Асад действаше през последните две години под ръководството на руски военни специалисти и инструктори. А те, заедно с военното командване на руските ВКС, никога нямаше да разрешат на сирийските пилоти да използват под какъвто и да е предлог, забраненото и вече отдавна унищожено химическо оръжие. Защото на руското военно и политическо ръководство изобщо не му трябваше избухването на скандал с употребата на химическо оръжие. И то в момент, когато джихадистите от „Ислямска държава“ са почти унищожени и мирните преговори постигат явен напредък.

Просто няма никакъв резон руснаци и сирийци сами да си създават неприятности като използват някакво химическо оръжие, което няма да реши никакви военни или политическо задачи. Защото да обгазиш стотина души не може да бъде цел на военната кампания на сирийската армия и руските ВКС.

На всичко отгоре и военните експерти  твърдят, че ако наистина е имало взривове на авиационни бомби, натъпкани с химическо оръжие, то жертвите изобщо нямаше да са само стотина души. Жертвите щяха да бъдат хиляди, ако не и десетки хиляди хора.

Така, по пътя на логиката стигаме до извода, че разгарянето на такъв скандал обслужва само интересите на САЩ. Които трябва по някакъв начин да оправдаят ракетната си атака над сирийската авиобаза „Шайрат“.

А сега следва най-важното: Вчера светът разбра, че всъщност не е имало никаква употреба на химическо оръжие в град Идлиб. Разпространен в социалните мрежи видеоклип показва как се фабрикуват фалшиви новини. Цялото така наречено „нападение с химическо оръжие“ уж извършено от сирийски пилоти, се оказа лош холивудски филм. И то защото освен „официалната  холивудска“ камера е имало и друга, „неофициална“, по всяка вероятност руска камера. Която показва как предполагаемите „жертви“ на предполагаемата „химическа“ атака, покрити с бели савани, мърдат с ръце и крака, показват си главите, говорят си един на друг, говорят  и с режисьора на холивудския филм…А някои от „жертвите“ дори бързат да си вземат хонорара от американските „филмови продуценти“.

Ето това са наистина фалшиви, напълно изфабрикувани новини, производство на Холивуд. Американската преса ги подема, и раздухва „световен“ скандал.

Но истинският проблем не е само в тази фалшива новина за някакво уж „химическо“ оръжие, хвърлено от сирийски пилот в град Идлиб. Истинският проблем е, че фалшиви и изфабрикувани са по-голямата част от „новините“ на „сериозните“ и „честни“ медии в САЩ. Това е!

За доказателство Виж видеото:  „Жертви“ на химическа атака 
Автор Иво Македонски Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *