Бандата на Чуковете зад екзекуцията на Веселин Стоименов – Дебелия! ВИС-2 готви отмъщение!

Веселин Стоименов - Весо Дебелия
Веселин Стоименов – Весо Дебелия

Служители на Криминална полиция в ГДБОП викат един по един всички лейтенанти на Христофорос Аманатидис – Таки заради убийството на 53-годишният Веселин Стоименов, който управляваше туризма на групировката ВИС – 2, научи „Скандално.нет“ от техни приближени. По хаотичните въпроси на разследващите личало, че нямат никаква насока за разплитане на престъплението. Радостин Бързанов – Радо Слънцето, Тодор Пастармаджиев и дори арестуваният навигатор на Боби Белята Борис Рангелов са минали през разговори с полицаи, за да разкажат какво знаят за убийството на Стоименов. Всички те са съдружници с брутално разстреляния мъж.

Основната версия е спорове за пари, които са изчезнали от семейния бизнес кръг на мая илиева и които Стоименов е управлявал. Всички обаче твърдели, че са били в отлични отношения с мениджъра, включително и големият бос Христофорос Аманатидис – Таки, който му имал доверие.

Другата версия е, че е започнал бизнес с групировка от чужбина, на която също управлявал парите, но без да се афишира. Възможно е новите му работодатели да са го наказали. В последните 2 години Стоименов бавно се е оттеглял от бизнеса с останките от ВИС-2.

веселин стоименов

„Абсурдно е твърдението, че той е ликвидиран заради разпределяне на бизнес територии в Слънчев бряг и т. нар. „наследство“ на Георги Илиев. Това са 2-3 малки хотела и няколко заведения. Стоименов е бил като управител, а не собственик“, твърди запознат с империята на ВИС-2, която е миниатюрна в сравнение с бизнеса на много други олигарси по морето.

В четвъртък вечерта Веселин Стоименов, познат с прякора Дебелия отива в апартамента на любовницата си в баровския квартал „Макси“ в София. Жилището е купил той и често отсяда при нея. Шофьорът го оставил до оградата на затворения комплекс. Още докато влизал във входа го пресрещна убиецът. Започнал да стреля в тялото му с пистолет „Макаров“ със заглушител. Весо Дебелия се опитал да предпази главата си с ръце, но наемникът хладнокръвно пуснал последния контролен куршум в главата му. След това се оттеглил с бърза крачка, но не бягал. На Симеоновско шосе го чакало БМВ с шофьор. Колата потеглила с мръсна газ към Студентски град. Наемниците паркирали зад Зимния дворец и подпалили БМВ-то с предварително подготвена туба бензин. За да заличат следите си. Оказало се, че колата е открадната от Пловдив специално за убийството на Веселин Симеонов.
килър

„Почеркът на убийството говори за професионални наемници, вероятно от чужбина. Запалената кола, хладнокръвието, проследяването на навиците на жертвата говорят за предварителна информация, която са имали и други поръчки, които са изпълнявали“, казва криминалист, който е разследвал и други подобни покушения, но без успех.

Веселин Стоименов се появява в бизнеса на Георги Илиев още през 2000-та година. Той е препоръчан на Главния като добър мениджър, който умее да управлява инвестиции. Бил изключително лоялен към боса, а след убийството му през 2005-та година и към вдовицата му Мая. Има общи фирми освен с тях и с Христофорос Аманатидис – Таки, със сестра му Афродита, с мъжа й Даниел Боримиров и с един от лидерите на бандата на Чуковете Радостин Бързанов – Радо Слънцето.
Досега Веселин Стоименов не е попадал в криминалните сводки.

Не е съден и не се е замесвал в скандали, освен в търговски спор за туристическите лодки по река Ропотамо. хора, които го познават, го описват като мълчалив човек. Един от близките му приятели е друг основател на ВИС-2 Пенчо Василев – Сливата, с когото са на една възраст. Стоименов бил по-голям от Таки и Радо Слънцето, чийто бизнес управлявал. Те имали уважение към него. Същото потвърдили и свидетелите, които са разпитани досега. Връзката на Таки със Стоименов се къса някъде през 2010 г., когато босът вече се е установил в Дубай.
килъри

От тогава Веселин Стоименов бил по-близък с Мая Илиева, отколкото с хората около Таки. Весо Дебелия е представител на две офшорки от САЩ и Англия. Собственикът им не е известен. Чрез тях той контролира няколко търговски и увеселителни обекта. Но разследващите ровят около банковите преводи на загадъчните фирми.

Синът на Стоименов има дружество със същото име – „Стоименов груп“. Но то е регистрирано в България и държи малки обекти за фрешове в София.

След бруталното убийство на Веселин Стоименов криминалисти очакват ответен удар от представителите на ВИС-2, които още имат влияние в подземния свят. Те започнали паралелно разследване за това кой има интерес да убие приятеля им. Не вярват, че МВР ще разкрие престъплението, както се е случвало и с убийствата на много други.

ВИЖ ТУК:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *