Байдън нарече Путин „разбойник“ и „диктатор-убиец“. Русия: Безсилието на Вашингтон е видимо, търпят провал след провал

Русия разкритикува вчерашно изказване на президента на САЩ Джо Байдън, в което нарече руския държавен глава Владимир Путин „диктатор-убиец“ и „чист разбойник“. Байдън изрече обидите на събитие по повод посещението на ирландския премиер Лио Варадкар, а думите му бяха цитирани от водещи американски медии, включително от телевизия Си Ен Ен.

На ежегодния официален обяд по случай Деня на Свети Патрик (почитан в Ирландия и сред ирландската общност в САЩ, част от която е и самият Байдън – бел. ред.) в Капитолия президентът коментира военната помощ за Украйна, блокирана от Конгреса на САЩ. В изказването си той заяви, че Путин е „диктатор-убиец, чист разбойник, който води неморална война срещу украинския народ“. Същевременно той призова всички присъстващи на събитието „да се противопоставят на Владимир Путин“. По-рано, по време на среща с вицепремиера, външен министър и министър на отбраната на Ирландия Михол Мартин, президентът разкритикува „бруталността на Путин и просто нечовешките неща, които той и неговите войски правят в Украйна“.

ЕТО ДУМИТЕ НА БАЙДЪН ЗА ПУТИН ВЪВ ВИДЕО

Последва официална реакция на руските власти: „Не е прието президенти на държави да използват подобни изрази. Те в никакъв случай не им носят полза. Едва ли Америка се гордее с тези думи на Джо Байдън“, отбеляза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Според посланика на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов „поредното неприемливо изказване на американския президент напълно съвпада с русофобската линия на Вашингтон и с неуморния му стремеж да погребе двустранните връзки и да нанесе „стратегическо поражение на Русия“. „Тези думи са признак за безсилие и следствие от откровено слабите външнополитически резултати на американската администрация, която търпи провал след провал“, написа от името на посланика в канала си в „Телеграм“ руската дипломатическа мисия, цитирана от ТАСС.

ЕТО ОТГОВОРА НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО В САЩ, ПУБЛИКУВАН НА ОФИЦИАЛНИЯ МУ ПРОФИЛ В ТЕЛЕГРАМ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. За болни хора и такива дебили , като в нашият парламент, правителство, държавна администрация ………. имаше идно лечебно заведение – Карлуково.

  2. Боже ,смили се над нас ,молим Ти се прибери Си го тоя и да не му слушаме повече глупостите дето ги ражда болният му мозък!

  3. Световните централни банки изнасят своите валутни резерви и злато от западните банки, след заплахата да бъде конфискуван руския резерв.България има 45 тона злато в английската банка и 25 милиарда евро в Германия. Ще ги върне ли у нас, или ще ги загуби, както загуби своите Либия на Кадафи и др. „Les banques centrales mondiales retirent des réserves d’or et de devises des pays occidentaux après le gel des avoirs russes“

  4. Чудя се,кога ли ще му писне на Вовата и ще пипне копчето на „Посейдон“…Дано не стане!

  5. Вовата е по-мъдър от цялата пасмина на ЗАПАД. Той знае, че обикновените хорица в Европа нямат никаква вина, той трябва да е луд, като Байдъна за да ги заплашва, още повече да иска да унищожи цялото културно наследство, трупано от векове. Вовата нямаше и никакво желание да започва тази война, а беше принуден, нагло и грозно. Вовата не бомбардира цивилни обекти, още по- малко иска да разруши една цяла държава, населена с руснаци, много от които бяха масово зомбирани в омраза към Русия. Вовата разрушава само военни обекти и всички оръжия, които „демократичния“ свят налива в огъня за да се съсипва Русия и да се изтребват руснаци. Повече от изненадваща е пълната липса на разум в тази война, която както предупреди Путин не може да бъде загубена от Русия. Путин знае, че въпреки цялата лудост на украинските марионетки, един ден издръжката на цялата тази братска страна няма да се поеме от каубоите, или от Великата Британия, а от тях, ватенките, свикнали на бедност и лишения.

    • Въх, колко толерантно и либерално.
      Доста е мъдро, когато имаш оръжия да унищожиш най-злия си вековен враг да го оставиш жив, за да може след 5-10-20 г. да се завърне и продължи да избива и ограбва православния ти народ.
      Мъдростости и чудесии……. които най-вероятно се крият във фамилията му.
      Цял живот се мъча да разбера хората, в чиито къщи са влезли убийци, шибат, тровят и колят децата им а те умуват и мъдруват, на кой диван е най-добре да ги опънат.

  6. Fuckeu, радвай се и на това, което ти е дала природата и съдбата, прощавай на тези, които смяташ, че са под твоето ниво. Допускай,че има и много по-умни от НАС. ДА БЛАГОДАРИМ НА Г-Н БЛАГОВ, ЧЕ РАЗКАРА ТОЗИ ЧОЛАКОВ,ЧОВЕК БЕЗ МЯРКА.Много ми се иска да го поканя на едно кафе в сладкарницата до пощата, ами не знам дали му се разправя със старци.

  7. Благодаря, намерих го веднага, сейвах си го за да го използувам, това ми е любимия сайт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *