Митрофанова от „Свети Александър Невски“: Присъствието на неканоничната Украинска православна църква е абсолютна провокация

„Всички скърбим, това е голяма загуба. Патриарх Неофит беше истински духовник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ“. Това заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова от храм-паметника „Свети Александър Невски“, където отиде да отдаде почит на Негово Светейшество.

Тя посочи, че патриархът на Русия и Москва Кирил няма да присъства на погребението на Неофит. „Причината е, че никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и имат общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук“, заяви посланик Митрофанова.

Митрополит Йоан: На опелото на патриарха ще присъства непоканеният украински митрополит

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на Епифаний – посочен за предстоятел на неканоничната Украинска православна църква, непризната от редица православни църкви, включително и от българската. „Това не е просто напрежение, а огромна провокация, включително и срещу Българската църква. Тяхната църква не е призната от Българската“, подчерта Митрофанова.

По-рано митрополит Антоний каза, че няма нищо притеснително в присъствието на представител на Украинската православна църква на опелото.

Да, църквата им не е призната като отделна от руската. Затова той ще присъства само молитвено, без да взема участие в церемонията. Българската православна църква не признава автокефалията на Православната църква на Украйна (ПЦУ), считайки я за разколническа от УПЦ (Украинска православна църква в лоното на Московската патриаршия).

Вчера варненския и великопреславски митрополит Йоан съобщи, че руският патриарх Кирил единствен от всички глави на православни църкви в света не е получил покана за опелото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Опелото, разделба душата с тяло, е най сакрална литургия, и не трябва всемахленски фанариот на гръцки да я води къде душа отвежда Отдавна не сме руммилиет та всемахленския да ни представлява пред експадишаха, времето е друго, а служебния език църковнославянски, старобългарски, от св.св. Килил и Методи, чийто храм в Уман украина неканонична упц превълна в склад

  2. Ей,мекеретата в България нямат свършване!Кой ще има смелостта да зададе пътя на украинския никаквец – като гледам и слушам май никой от жалките палячовци ,подвизаващи се у нас като т.н.“управляващи“????

  3. Ние изпращаме нашия митрополит така тържествено, както французите изпратиха своя певец Джони Холидей. Дали целият този парад и изтипосването на всичките наши политици, голямата част от тях колониални чиновници, но лицемерни имитатори на власт и на народни представители ще отсъди времето. Иска ми се да вярвам, макар и хипотетично, че бихме дали някакъв сигнал за своето недоволство, за участта, каквато ни готвят нашите най-големи „доброжелатели“, англосаксонците. Ние сме малък и добронамерен народ, не сме имали никога колониални мераци, спасихме хиляди евреи преди ВСВ, отнасяме се със всички националности с уважение.Но за съжаление, начина по който ни третират и насилват, начина по който брутално ни съсипват трябва най-сетне да ни стресне, преди гилотината да е паднала върху нас окончателно.

  4. „Човекът, който олицетворяваше мира го изпратихме с БТР. Символика за това, което идва.
    Връх на уродливостта. Но няма да бъде последен.
    Нашият връх е дъно, което има множество нива, като Дантевия „Ад“.
    Уродлива, прогнила държава и антиелит.“

    Станислав Бачев

  5. Царският лафет е идеща реалност, на българския туркистан с хасан симеонов, от другата корона братовчеди, по либералната на Елцин вяра, така ще сме част от тях, край масата, уви познато. Чуждоверци затова ни внасят, и шефа руммилиет е тука,Проблема първичност и вторичност вълнува философите с времето оно, какво се случва събереш ли в изказ две противоречиви думи, български и туркестан,е не проумяват какво решил е нашият творец, у когото знанието, силата и решението е. Първата дума е истината, скъпа Богу, не пари, власт, контрол, верата на психопати

  6. Защо Укронацисткият резидент Тагаренко сложи БТР да тегли ковчега на Патриарха?
    Ами да покаже за какво управниците лакеи подариха на Укро Райха БТРите – ами да ги ползват при безбройните погребения на укронацистите на бойното поле!
    Този плужек Турския Византиец Вартоломей държа политическа реч срещу Русия, която громи тълпите на Кокаиновия Клоун.
    Когато един американски прислужник – поп се занимава с политика а не с църковните дела, той разцепва Православието а Разкола е дело на Византийския поп!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *