Андрей Райчев: Най- голямата опасност за България е Президентска република! Ето защо:

Партиите в НС в момента се заиграват много опасно с устоите на парламентарната република. Ситуацията е много опасна, а насред тази политическа криза българинът лесно може да се подлъже и да поиска президентска република. Независимо какъв президент бихме избрали, после няма да можем да го свалим. Историята е доказала, че българите не могат сами да свалят еднолични режими – нека си припомним Фердинанд, Тодор Живков. Едноличната власт в България е падала само след външни геополотичиески катаклизми. Затова призивите напоследък за президентска република са много опасн. Даването на толкова много власт в ръцете на един-единствен човек не е добра идея, коментира социологът Андрей Райчев.

Все още теоретично има 20% шанс да се състави редовно правителство в рамките на този парламент. Може да се случи ако партиите подновят диалога помежду си. Но в момента изглежда, че между ИТН и ДБ всички мостове са изгорени. Слави Трифонов падна много ниско, като прехвърли личните си нападки срещу Христо Иванов и върху родителите му. Огромни и разломни са различията между поддръжниците на тези две партии, затова обидите не спират да се сипят и от двете страни.

Логично е Румен Радев да не иска служебният му кабинет да бъде избран за редовен, защото негативите от управлението могат да навредят на кампанията му за втори президентски мандат. Правителството наближава 100-я си ден и оттам насетне неминуемо ще трупа черни точки в очите на избирателите.

Най- вероятно президентът Радев ще връчи третия мандат на БСП. Към момента Столетницата се държи най- смислено, логично и дипломатично избягва острите реплики. А пък и ще бъде неморално да не даде мандата на БСП, след като партията е трета, заяви подкрепата си за втория му президентски мандат, беше активен участник в миналогодишните протести, а отгоре на това години наред беше единствената парламентарна опозиция срещу режима на ГЕРБ, коментира още Райчев.

По- странна е подкрепата, която Слави Трифонов заяви за Радев. След като още от кандидат- президентската му кампания го осмиваше, че е под чехъла на жена си и че е марионетка на Корнелия Нинова, от миналата година Трифонов рязко промени отношението си към него. На какво се дължи промяната – изтекъл е срока на поръчката за осмиване на Радев, която поръчка несъмнено е дошла от ГЕРБ. И втората причина е, че соросоидните ментори на Слави, ДСБ и „Да, България“ – фондацията „Америка за България“ са им наредили да обърнат посоката от „контра“ на президента към неговото възхваляване.

Ако обаче се окаже, че между вторите и третите избори избирателите на Слави са се стопили, това ще се окаже крайно негативно за Радев. Макар да се говори, че победата му е предрешена, това съвсем не е така. Имиджът на ИТН силно пострада след цирковете, които партията сътвори в парламента. Това обърка плановете на соросоидите, защото те бяха определили тъкмо партията на Трифонов да играе главна електорална роля в поддръжката на Радев, а ДБ и ИБНИ да са само поддържащи.  Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Райчев , голяма опасност през тези 30г. , са такива купени врачки като тебе , които са създадени да мътят главите на хората.Боклуци като тебе трябва да ги убиват с камъни , като бесни кучета.Ясен ли ти бях Мърша ????

  2. Иска ми се да кажа, че гологлавото учиндолско говедо е фурнаджийска лопата, но не мога така да обидя фурнаджийската лопата, която е полезна вещ.

  3. Съвсем не е прав Райчев. При положение, че се промени Конституцията, за да има само два последователни мандата за избран президент, и да може да се гласува с ⅔ гласове в Парламента за импийчмънт по време на мандатите, то вече няма да има този хаос, който е сега и това никога повече няма да се повтори. Да се свика ВНС! за последно и се промени Конституцията! Вече се изисква оперативност, при която трябва да се вземат решения за няколко часа,а не за дни. Да се „разграничат“?! функциите на Парламента и Президента, като се дадат повече правомощия на последния относно законодателната и изпълнителната власт(особено при форсмажорни обстоятелства, каквито са сега и такива, които се задават….), но това при положение, че се запази сегашната Парламентарна Република. Главния прокурор, също трябва да се избира мажоритарно при всички парламентарни или президентски избори, като за целта трябва да има по 3 кандидати за всеки един от двата поста и всичко да е в един тур. Сега сме в ситуация…“много баби хилаво дете“… – … и предишни години също. Поне компютъра показва това, и още, още…Мислете за и бъдещето. Съвсем ново мислене трябва през новия век и епоха. Те за това става това, което става сега не само тук, но и по света, и то за какво ли не със все по бързи темпове. Работите са много по сериозни, защото, все още, някои даже, и не са си ги помисляли, ако ли са, то са се „гипсирали“…. Нали се сещате, какво ни чака, ако…

  4. Никога президентска република, защото виждате какво представлява Радев! Некадърник, на който никой не му иска мандатите! Всеки иска колкото може по-бързо да се отърве от връчения мандат, даже и по „лични причини“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *