Англия: Отбраната на Русия е много по-силна, отколкото Западът мислеше

Отбранителната линия на руските въоръжени сили се оказа по-укрепена и силна, отколкото Западът смяташе, поради което украинската контраофанзива върви с бавни темпове. Вестник „Таймс“ цитира думите на адмирал Тони Радакин, началник на щаба на отбраната на въоръжените сили на Великобритания.

Адмирал Тони Радакин, началник на Щаба на отбраната на Британската армия

Според висшия британски военен военните анализатори и журналистите трябва да намалят очакванията си за резултата от украинската контраофанзива в краткосрочен план. Адм. Радакин смята, че битката е преминала в друга фаза – във „война на изтощение“. Война, която ще спечели онзи, който има по-голяма военна, ресурсна и икономическа мощ. „Военните печелят битки, но икономиката и устойчивостта са тези, които обикновено печелят войни“, каза той.

Радакин подчерта, че задачата на украинските въоръжени сили се усложнява от липсата на военна подготовка сред мобилизираните украински войници, както и от разнородността на въоръжението, в което е смесено оборудване от съветската епоха с това от най-различни западни държави. Освен това той намекна, че Киев е закъснял със старта на контраофанзивата си.

Ако погледнете началото на контранастъплението преди 3 месеца… преди това имаше един дълъг период, в който Украйна се отказа да започне, защото искаше да събере повече западно оборудване и боеприпаси. След това дойде лошото време и това допълнително забави началото на контраофанзивата. Едва в средата на пролетта започна военния анализ на възможностите на Русия в Запорожкото, Донецкото и Херсонското направление. И тогава се оказа, че руските отбранителни съоръжения всъщност са по-силни, отколкото се смяташе първоначално“, посочи британският адмирал, който посети Киев в четвъртък заедно с министъра на отбраната на кралството Грант Шапс.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. Руският президент Владимир Путин заяви на 12 септември, че до онзи момент Киев е загубил 71 500 войници и около 18 500 танка и други бронирани машини.

Две седмици по-късно, на 26 септември ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу заяви, че само през септември месец загубите на Украйна са надхвърлили 17 000 души, а „контранастъплението“ на ВСУ не му е донесло никакви значителни резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *