Анастасия Гешева: Никакви облаци не пречат на ЦАХАЛ да влезе в Газа. Причината е друга

Анастасия Гешева коментира отложената сухопътна операция на Израел в Ивицата Газа в своя публикация в канала си в социалната мрежа Телеграм.

Публикуваме мнението ѝ едно към едно:

Една от истинските причини за отлагането на наземната инвазия на ЦАХАЛ в Газа е страха от военната подготовка в Палестинската автономия. Градът е пълен със снайперисти, всевъзможни капани и подземни тунели – той е тотално подготвен за отпор.

Влизането там означава почти сигурна смърт. Никакви облаци не са причината. Значи там има нещо, от което евреите бяха респектирани. САЩ изпрати още един самолетоносач към Израел. Така двата им най-големи самолетоносача са вече в капана. Впрочем те имат само 4 на вода. Останалите от общо 11-те на хартия са или в тотален ремонт, или бракувани. 4 самолетоносача, с които трябва да контролират целия световен океан – от Тайван, през Персийския залив, та до Средиземноморието на Близкия Изток – кауза пердута!

Припомням, че от около 3 месеца върви дислоцирането на американска армия в зоната на Ормузкия пролив на входа на Персийския залив, държан от двете сили, които се помириха помежду си и заеха анти-американски позиции – Иран и Саудитска Арабия. Ормузкия пролив, през който минава една четвърт от световния износ на петрол. Великобритания също е изпратила кораби там.

В същото време Китай официално застана на страната на Палестина чрез изказване на външния си министър. След няколко дни предстои гостуване на Путин в Китай. Много държа да подчертая – за втори пореден ден израелската армия НЕ НАВЛИЗА в Газа въпреки заканите. Но избива цивилни чрез ракетни удари. А това е сигурен признак за тотално безсилие и отчаяние“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *