Александър Симов: Петков и Василев манипулират народа! Няма как да постигнеш леви цели с десни инструменти!

„Всеки има правото да участва в политическия живот и да потърси реализация на своите идеи. Но моите аларми запищяха, чувайки от Петков и Василев фразата „с новата ни партия ПП ще постигаме леви цели с десни идеи“. БСП мина през подобен период – по времето на Станишев. Точно със същата фраза Станишев подмами БСП да подкрепи идеята за плоския данък. Искам да кажа, че ние, социалистите вече сме настъпвали мотиката „леви цели с десни инструменти“. Още преди да представят идеите си, Петков и Василев действат с инструментите на статуквото, каквото бяха управляващите от ГЕРБ, а преди това НДСВ с техните изпратени от задокеански фондации юпита.“ Това заяви народният представител в 46-я парламент от „БСП за България“ Александър Симов в „Неделя 150“ по БНР.

Той обясни, че фразата „леви цели с десни инструменти“ е една красива измама, която не е сработила никъде по света и не е решила по никакъв начин проблемите с бедността.

„От тези приказки на Петков насам аз съм настроен подозрително, защото знам, че няма как да стане. И в България, и в света с десни мерки постигаш десни цели и всеки, който твърди обратното – манипулира хората с цел да привлече избиратели и от ляво, и от дясно. Това е истината“, категоричен бе Симов.

„Виждаме, че Петков и Василев създават партия, която заявява амбициозна програма за продължаване на промяната и за нов морал. И същевременно виждаме, че вън от телевизионните студиа, представителите на тази нова партия действат с инструментите на статуквото ГЕРБ, ДПС и партньори. Подобно поведение, за което ние алармираме, имаше Бойко Борисов. Той се намесваше в други партии, цепеше парламентарните им групи и купуваше депутатите им, купуваше си коалиционни партньори – и всичко това с едничката цел да крепи до последно продънената си корумпирана власт. Подобно политическо рейдърство, каквото демонстрираха Борисов, а сега и Петков и Василев за нас е напълно недопустимо. Тук не говорим за привличане на избиратели с идеи, а за купуване на партии и на влияние“, каза още той.

Според Александър Симов предизборната битка трябва да се води по честни правила и по коректен начин, за да не се повторят мрачните времена на ГЕРБ и тяхното политическо наследство.

„Още преди да се появят някакви идеи, преди да покажат хора, с които да спечелят доверие, виждаме как новите лица Кирил Петков и Асен Василев много мрачно напомнят на отминали персони и техните действия, заради които именно хората излязоха на улицата миналото лято“, изрази притеснение Симов.

По думите на социалиста след изборите партиите ще трябва да се научат на най-трудното – да седнат на една маса и да си говорят, независимо от своите различия и независимо от предизборните битки.

„От БСП показахме, че сме готови да говорим с партии, които и политически, и идеологически са много различни от нас. Направихме го национално отговорно, с цел да постигнем някакво елементарно съгласие. Невъзможността обаче да се проведе качествен разговор взриви два подредни парламента“, заяви Симов.

Александър Симов коментира и последните социологически проучвания: „При условие, че виждаме как доскоро най-популярните партии сериозно губят доверие, запазването на доверието в БСП и дори неговото покачване, показва, че избирателите оценяват поведението ни в 45-то и 46-то Народно събрание. Макар останала трета, БСП запази здрав разум и показа, че е в състояние да води диалог. Показахме, че сме партия, която търси промяната по един предвидим и разумен начин. Съжалявам, че не срещнахме партии, които разбират и кореспондират с това поведение“, заяви Александър Симов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Това което се случи на последните два ялови парламента, под измамни лозунги че ще чегъртат ГЕРБ и ДПС, а на практика да се води безкомпромисна война срещу БСП за изолация независимо от прогресивните и положителни намерения и недопускане до власт си беше косвена подкрепа за първите две и маневри за оцелявнето им. Това още повече проличава от новите лозунги на еничерите в ДПС и кресльовците наяело с Мая. Вече се замълчава за чегъртане и се чуват гласчета за съюзи със заклеймяваните до вчера ДПС а защо не и с ГЕРБ (ако не знам какво си …). Това какво е ако не сценарии, който може да е писан и налаган единствено от Козяка. Като допирна обединяваща точка за ИТН, ДБ и ИБНИ се търси втория мандат на президента без да се споменава изобщо дори съществуването на БСП и приноса й за първоначалното откритие и избиране Радев. Също както и 10 годишните битки на БСП срещу ГЕРБ нямаха никаква стойност за падането на Тикварската диктатура, а само и единствено протестирашите са победители. Даже към победителите без да са били протестиращи незнайно защо се прикачат и Мая и палячовците на Слави че и Ристю запомнен основно с джапането във морето около Росенец. И накрая след като всички се заричат че Радев е техния човек, ще се съюзяват с ДПС, въпреки че те заявиха явна враждебност към Радев, защото той не се поколеба да постави на мястото му помака Карадайъ, изтъпанил се пред цял свят да целува задника на Ердоган че Турция е неговата родина.Целта е ясна и от 30 години непроменена – всички срещу червените и вечна признателност към Америка за спасяванто ни от Русия и всевъзможни паметници на братята янки. Най ми е любим онзи на летците изтрепали 3000 невинни българи през 1944г. и пускащи от самолетите си играчки с експлозив за да осакатяват децата ни.

  2. Петков и Василев разкриха корупционни схеми, накърниха далаверата на много обръчи – не само на ДПС.Зсегнатите ще търсят под вола теле, за да ги дискредитират. Редовите хора одобряват свършеното т Петков и Василев, а не техни обещания. За съжаление, БСП не показа подкрпа за пърите крачки против корупцията и незаконното обогатяване в България.

  3. Крайно време е в училище да се въведе предмета „физиогномика“, но няма да стане – само като им погледнеш физиономиите на тези красавци, особено на Василев и ти е ясно,че са изтъкани от мошеничество. Гласувайте за тях, подкрепете партията им. Те са новите поредни спасители на оффчето стадо.

    • Важни са свършените от тях неща. Физиогномика, хиромантия, астрология – моите почитания, но не мога да ги поства пред рално нааправеното от петков и Василев.

  4. Въпроси към новите плямпала.
    1. Ще върнете ли златният резерв от САЩ
    2, Ще национализирате ли Електроенергийният сектор
    Ще прекратите ли грабежа на златните ни находища.
    Ще върнете ли 495 ДЪРЖАВАТА ДА КОНТРОЛИРА ИКОНОМИКАТА.иЛИ ВИЕ ПРОСТИТЕ ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАМЕ НИЕ КАТО роби.

  5. Не само, че е възможно, но Петков и Василев доказаха, че е напълно възможно. За последните месеци откакто управлява служебното правителство са събрани 2 милиарда повече в бюджета, само като спряха някои „кранчета“ и започнаха проверки на големите фирми, които никой до сега не смееше да закача, защото са на „наши хора“. Те предложиха на парламента, да актуализира бюджета, като пенсиите, се увеличават осезаемо, увеличават се майчинските за 2 година, има за здравеопазване, за образование ит.н. Василев каза, България не е бедна страна, както се бяхме примирили, че виждате ли не можем да се сравняваме с белите държави. България е една много крадена държава. Изводите всеки да си ги направи

  6. И още нещо. За пореден път ударно ни втълпяват появата на нов месия – задължително нямащ нищо общо с червените. Последните могат да пишат от хубави по-хубави програми, да предлагат перфектни идеи за възраждане и просперитет на България, но те си остават само техни без никаква чуваемост и възприемане от останалите партии. Какво остава за подкрепа. Просто щом са идеи на социалистите – те нямат нито място, нито право на живот и реализация. Добра почва за всякакви недоразумения от синия цвят, мушмуроци от царедворската свита, червен пребоядисал се отпадък и пъргави младоци сколасали да преминат през някакво обучение (подчертавам не в България) са всячески възхвалявани, предепочитани и лансирани без никакви визии за спасяването и бъдещето на страната. Само кражби, далавери, корупция и ламтеж за сладки служби и безмерно обогатяване от тях. И това се повтаря с циклична необратимост дори при очевидната им некомпетентност от сините комплексари изтърбушили държавата след 89-та година, от мадридския лицемер и самонадеяниата му свита, от уникално простия и неадекватен мутропитек, та и до не по-малко пародийния чалгар с палячовците му. Просто след 89-та т.н.елит (от самозванци, безогледни нахалници, пладнешки айдуци и жалки посмешища) прогресивно деградира, неспособен да излъчи нещо стойносно родолюбиво и всеотдайно за благото на народа.

  7. От „Снайпер.бг“ – „Продължаваме промяната“ ремикс на НДСВ с рамо от „Сорос“, Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова . Проектът на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ е ремикс на НДСВ с рамо от „Сорос“.

    „Царският проект“ беше финансиран от Илия Павлов и Емил Кюлев, зад проекта на Петков и Василев са Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова.

    НДСВ вдигна мощна електорална вълна и стана първа политическа сила със 120 депутати. „Продължаваме промяната“ вероятно ще е втора с 60 депутати.

    НДСВ се обяви срещу корупцията на кабината „Костов“, „Продължаваме промяната“ атакува корупцията на кабинета „Борисов“.

    След като НДСВ взе властта министри от „царската кохорта“ усвоиха милиони от комисиони и мегасделки.

    Проектът на Кирил Петков и Асен Василев може да усвои и преразпредели десетки милиарди от ЕС, ако вземе властта.

    Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова са лидери в „зелената енергия“. Милиардите от ЕС ще се усвояват чрез проектите за „зелена енергия“.

  8. Проектът на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ е ремикс на НДСВ с рамо от „Сорос“.

    „Царският проект“ беше финансиран от Илия Павлов и Емил Кюлев, зад проекта на Петков и Василев са Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова.

    НДСВ вдигна мощна електорална вълна и стана първа политическа сила със 120 депутати. „Продължаваме промяната“ вероятно ще е втора с 60 депутати.

    НДСВ се обяви срещу корупцията на кабината „Костов“, „Продължаваме промяната“ атакува корупцията на кабинета „Борисов“.

    След като НДСВ взе властта министри от „царската кохорта“ усвоиха милиони от комисиони и мегасделки.

    Проектът на Кирил Петков и Асен Василев може да усвои и преразпредели десетки милиарди от ЕС, ако вземе властта.

    Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова са лидери в „зелената енергия“. Милиардите от ЕС ще се усвояват чрез проектите за „зелена енергия“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *