Мъртъвци плуват в блато! – репортаж от видинското гробище – с видео

grobishte
Видинското гробище се превърна в блато

Skandalno.net Шок и ужас, отчаяние и гняв – всички тези чувства изпитват близките на скоро починалите хора във Видин. Причината, обаче не е само в скръбта по изгубения близък, но е също и мизерно – битова и плод на чиновническа недомислица.

Гробището в крайдунавския град се намира на ниско място, което преди даже е било блато. Местността е в парка „Нора Пизанти„, местните дори я наричат Мочурището. Точно това място са си избрали управниците на Видин преди 10 години за гробищен парк… Подпочвените води, които пролетно време, когато нивото на Дунав се покачи, излизат на повърхността, grobish1сега са залели гробовете и алеите. И то така, че дори до самия гробищен парк може да се стигне само с лодка или сал. Посред страстната седмица възрастните хора плачат и се вайкат пред входа на гробището, оплаквайки и себе си и мъртвите си роднини, чиято памет не могат да почетат…

По-младите пък стискат зъби и с гумени ботуши и кофи газят в ледената вода, само и само да стигнат до гробовете на скоро починалите си близки хора… От Общината обещавали, че ще купят помпа, ще се изградят канали и дренажни система, но в пожелателно неопределено време. В момента, в който предстои погребение, grobishte2на гробарите се налага с кофи да изхвърлят водата от новоизкопания гроб! Самото полагане на мъртвеца в гроба трябва да се извърши по най-бързия начин, защото иначе дупката отново се пълни с вода.

Не искаме дори да коментираме, как се чувстват близките на погребвания, в този така или иначе изключително тежък момент… И това се случва в 21-ви век. Отговорът явно и тук е един: Пари няма. Оправяйте се. Но докога, питаме ние? Подигравката с търпението на бедния български народ отдавна премина всяакаква граница. А сега почнаха да се гаврят и с мъртъвците …. Skandalno.net
И докато във Видин мъртвите се давят във водите на Дунав, край софия се изгражда супер луксозна гробище за богаташи! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *