Шок: Прави мъртъвци погребват в софийските гробища! – с видео

grobi6teСофия остава без гробища след два месеца. В момента столицата разполага само 600 гробове в „Бакърена фабрика”, които ще бъдат изчерпани до април месец. Хората, които загубят близки, ще са принудени да плащат между 500 – 900 лева за кремация.

По тоя повод в общинското предприятие бе предложена една колкото алтернативна, толкова и кощунствена идея, която е изцяло в разрез с християнския морал. Идеята била, за да се пести място откъм гробищни парцели, от тук насетне мъртъвците да бъдат погребвани прави. Така, за  полагането на трупа в земята щели да бъдат необходими не досегашните два квадратни метра, а едва половин кв. м. На месец се извършват между 250 и 300 погребения, съобщават от общинско предприятие „Гробищни паркове”. На „Бакърена фабрика” остават още 2,5 дка, които ще бъдат запълнени напролет.

После столична община ще започне процедури по отчуждаване на още 30 дка на същото място. Не е ясно обаче колко време ще отнемат процедурите, които ще струват на София 2 млн. лева. Но дори с тези 30 дка,

Април свършват местата в "Бакърена фабрика"
Април свършват местата в "Бакърена фабрика"

ситуацията с гробовете в столицата остава кризисна. Решението е временно, а през есента столицата отново може да се окаже без парцели за традиционно погребение.

Хората ще са принудени да кремират покойниците си. Кремацията обаче не е масова практика. Все още са малко хората, които предпочитат да превърнат в пепел близките си. Българите са привърженици на традиционното погребение. То излиза и по- евтино от кремацията. Най- ниската цена за кремиране в столицата – 450 лв., е в общинската

Кремацията все още не е популярна сред българите
Кремацията все още не е популярна сред българите

агенция за траурни услуги. В частните погребални агенции достига до 900 лева.

Който, все пак, държи на традиционния гроб, ще трябва да се бръкне за парцел в частните гробищни паркове. Цените там обаче са достъпни само за много богати хора – 2500 до 7000 евро. Доста известни българи вече инвестираха в закупуване на частен гроб.

В България вече има класово разслоение и в погребенията! Виж първото частно ултралуксозно гробище! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *