Филмират книгите на покойния Георги Стоев

knigiКнигите на разстреляния Георги Стоев вдъхновиха новия български филм „Имало едно време на Изток”. Документалната лента ще представи герои и истории от мутренския преход, описани от покойния писател. Динамика на филма ще предават възстановките на събития, разказани от Стоев.

 Освен историите от книгите на покойния писател, в лентата ще бъдат включени негови интервюта, откъси от новини и предавания. Портретът на Георги Стоев ще бъде доизграден от коментари на общественици, както и от разказите на негови приятели, сред които е и поетът Румен Леонидов.

Разстреляният писател е бивш член на мафиотски структури. Доста спорен факт обаче,

Стоев плати с живота си за писанията си
Стоев плати с живота си за писанията си

 според хора, свързани с родния ъндърграунд. Стоев е бил обикновен телохранител и няма как да е имал достъп до вътрешна информация, твърдят бивши герои от престъпния преход. Според тях, писателят е измислил голяма част от разказите в книгите си и няма как да се приемат за достоверни.

Има съмнения и относно авторството на книгите му. Издателят на първите му творби, Владо Даверов, призна, че той е писал повечето романи, а Стоев само му е разказвал това- онова.

За други обаче, убийството на Жоро Стоев е било доказателството, че писанията му не са художествена измислица, а реални истории, разказани от първо лице от бивш участник в престъпни групировки.

Режисьор на „Имало едно време на Изток” е Демир Янев. Той започва работа по проекта си няколко месеца след публичния разстрел на Стоев на 4 април 2008 г. пред х-л „Плиска”. Режисьорът споделя, че на няколко пъти се е срещал с писателя.

Георги Стоев в „Горещо“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *