Шофьор на линейка заряза бременна в канавка

 родилка„Търсете си такси, друг транспорт, мен изобщо не ме интересува, имам приоритети“. С тези думи шофьор на линейка зарязал в канавката бременна жена, която раждала и отпрашил в друга посока, където станала катастрофа.

 „Чудех се на кой свят съм”, разказа родилката. Тя била в болницата в Симеоновград, където преценили , че състоянието й е тежко и няма да се справят, затова я насочили към Хасково. Качили я на линейка, защото имала голямо разкритие и силни родилни болки. В същото време кръвното й било много високо и застрашавало нейния живот и този на бебето.  По средата на пътя обаче линейката оставила Анастасия на банкета, защото се получила информация за тежка катастрофа на пътя за Стара Загора. Фелдшерът преценил, че случаят от катастрофата  е по-спешен от раждането.  Той нямал идея, че майката вече загубила две деца заради здравословни проблеми и със страх очаквала третото си бебе, молейки се поне то да е живо.

Тя звъннала пак на 112 да  пита дали ще дойде  друга линейка и й отговорили: „Има катастрофа. Стойте и чакайте!”. „ И как  да стоя и да чакам, след като  раждам?”,  изплакала жената. Съпругът й запазил самообладание и успял да намери свой роднина, който сънен заредил автомобила и ги закарал до Хасково, където след час бебето се родило.

През цялото време Анастасия се молела да не се случи  нещо с детето й, което очаквала с трепет  след две неуспешни раждания. „Само си повтарях, ако стане нещо, нека  да е с мен, а не е с него”, казва жената.

От Спешния център в Хасково признаха, че решението на фелдшера  да остави родилката на пътя заради катастрофата, е било грешно. Той е трябвало да поиска помощ и друга линейка да бъде пратена  на мястото на инцидента, но бил паникьосан след дългото дежурство и не могъл да прецени ситуацията.
Ужасното в целия случай, извън спешността, е и че в Симеоновград има само една линейка. При ситуация, в която се изискват две, трябва да се търси помощ от съседни градове, а те не са близо и помощта доста ще се забави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Къде е умният здравен министър? Как така ще има една линейка? А ако станат две катастрофи как ще ги наредят по приоритет? Тъпаци от ГЕРБ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *