Шок! Бебе ослепя от нурофен

бебе нурофенМалката Мейси Марш от Лондон е на път да загуби зрението си, след силна алергична реакция от нурофен, гръмнаха световните медии.

Двегодишното дете вдигнало температура, очичките му се зачервили и личният лекар изписал нурофен. Още след първата доза момиченцето се покрило с дребни пъпки и паникьосаните родители го завели в болница. Там лекарите поставили инжекция срещу алергия и го освободили за домашно лечение. До сутринта обаче тялото на малката се покрило с рани и мехури, очите й се подули и затворили, тя пищяла от болки и спешно била хоспитализирана в лондонска клиника.

Не очаквахме такава реакция, не знаехме, че нурофенът е толкова опасен, казват шашнатите родители. В момента лекарите се борят момиченцето да оцелее, вливат му от най-модерните препарати, но състоянито му се подобрява едва едва.  Животът му е все още в опасност.

Лекарите са безсилни да кажат дали ще успеят да запазят зренито на детето, ако то оцелее. Очите му са силно оттекли и изпускат слуз, никой не се ангажира да каже каква е прогнозата малката да се оправи напълно.

Бащата се е заканил да съди джипито за прояване немарливост и за това, че не е тествал дъщеря му предварително, преди да й изпише лекарството. Лекарът пък се оправдава, че досега не е имал такъв случай.

От фармацевтичната компания изказали съчувствие към пострадалото семейство, но си вързали гащите с факта, че на листовката е написано, че един на 50 хиляди души развиват алергична реакция и родителите трябвало да прочетат листовката, преди да дадат препарата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *