„Черешката на тортата“, или Ягодката на Телевизионния Садизъм?

Черешката ставаОт понеделник по Нова тв. тръгна отново кулинарно-светското предаване „Черешката на тортата“, което се излъчва в най-гледането време.

Някои по навик се загледаха в екрана да видят напъните на родния елит в кухнята. Той, елитът, не се напъва особено и освен Коцето Калки, който сам ряза лук до припадък, останалите прибегнаха до помощници.

Зрители обаче започнаха да се питат кому е нужно това предаване и на какво учи аудиторията. Зъболекарят-певец изсипа една шапка пари за екопродукти, които средностатистическият българин изобщо не може да си позволи.  След това забърка екоманджи и ги поднесе на масата, а останалите участници с разкривени от погнуса муцуни бяха принудени да ги изядат и даже да ги похвалят.

Мая Бежанска наблегна на продукти, купени от района на Рилския манастир и на волни подаяния от комшиите в селото край Рила, където има вила. Три булки-съседки се включиха в готвенето, а участниците отново бяха принудени да погълнат обилната мазна храна.

Теди Кацарова пък показа огромната си семейна вила  в Троянско и взе продукти на принципа – от врата на врата. Всеки съсед й даде по нещо – прясно свинско, лютеница, туршии, вино, ракия, а на нея се падна да направи грис-халва, тъй като лукът от кебапа с манатарки я разплака.

Предаването е на принципа „Хляб и зрелища“, но има „хляб“ в обилни количества и малко зрелище, тъй като участниците са заети първо да готвят, после да се тъпчат.

Кое е възпитателното и кое поучителното на подобно предаване, питат се зрители, на които им е писнало от черешки и торти и едни и същи физиономии навсякъде. Мая Бежанска пя доста некадърно в „Като две капки вода“, вече готви веднъж, а сега от тв. продукцията я извикали на бис.

Ернестина Шинова два месеца ходи рошава във ВИП Брадър, класира се на второ място, минавайки между капките, а в момента реже домати. Нищо чудно утре да я видим в състезание по метене на двор, или гладене на долни гащи.

Камен Воденичаров е също на всяка манджа мерудия. След като преди по-малко от година се  правеше на клоун, каскадьор, жонгльор, певец и танцьор в „И аз го мога“,  сега защо да не го видим как реже лук, или бели картофи?

Наистина, едни и същи физиономии от доста скучния и малоброен така наречен български светски елит. Които запълват дупки всякакви, правят всичко… ако трябва и челни стойки, за да грабнат поредния хонорар.

А ако някой не знае как се прави джуркан боб, салата или как се взима лютеница от съседите, може да убие един час пред телевизора.

В името на какво обаче? Кулинарни предавания има много, а участниците са аматьори. Да гледаш как някой преживя и с пълна уста хвали домакина е повече от скучно.

А ако си пенсионер с 200 лева пенсия или безработен, си  е направо садистично.

При празен хладилник гледката на дъвчещите насреща ти випове е просто нелепа.

Хляб и зрелища, но те са само на екрана.

А пред телевизорите често витае безнадеждност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/JVXRWpMHy38

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *