Ценко Чоков пуснат от ареста да осигури 500 изборни гласа за „Да, България“ на Христо Иванов! Виж Тук:

Скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са напуснали преждевременно ареста заради поет ангажимент да осигурят поне 500 гласа за партията на Христо Иванов „Да, България“.

Този упорит слух обикаля врачанското село Галиче след като съдийките от специализирания апелативен съд Даниела Росенова и Даниела Врачева взеха решение да пуснат от ареста подсъдимия за рекет, палежи и побои селски управник.

Двете съдийки – Росенова и Врачева са от лобито на неуспелия правосъден министър и настоящ лидер на „Да, България“ Христо Иванов и това кара мнозина жители на Галиче да подозират, че Чоков е пуснат да се прибере в Галиче за да събира гласове за партията на Христо Иванов.

„Върви слух, че Ценко е откупил свободата си срещу 500 гласа за изборите на 27 март. Той винаги се заиграва с политиците и е незаобиколим фактор на изборите. В селото право да гласуват имат между 1 300 и 1 500 човека, а досега Чоков не е събирал по-малко от 700 гласа. Предстои да видим какъв ще е изборния резултат на „Да, България“ в село Галиче“, коментират местните скандалното решение на апелативните съдийки, които вече са наричани „дащните Даниели“ от пострадалите от зверствата на Чокови.

Предсрочното излизане от ареста на Ценко Чоков и сина му Мартин възмути и Главния прокурор Сотир Цацаров, който вероятно ще разпореди проверка как се е стигнало до случайното разпределение на съдия Даниела Росенова при гледането на мярката за неотклонение.

В някои медии вече излезе информация, според която софтуерът е бил манипулиран, защото при джуркането на имената е попаднало името на административния ръководител на Специализирания апелативен съд Росенова, макар тя да е била в отпуск. Задължително условие при случайното разпределение на съдии е магистратите, които са в отпуск да не бъдат включвани в жребия.

Участието на съдия Росенова в процеса и милостта й към селския злодей Ценко Чоков обаче дават повод за съмнения, че висши магистрати участват активно в политическия задкулисен живот.

В мотивите си да даде свобода на подсъдимия за рекет, палежи, лихварство и заплахи за убийство Ценко Чоков съдийката Росенова и колежката й Врачева са посочили, че селският управник с мутренско поведение и стил имал „безупречно“ процесуално поведение, нямало опасност да избяга и да пречи на разследването срещу него. Не такова е обаче мнението на жителите на Галиче, които от началото на седмицата протестират пред кметството срещу съдебното решение.

„Навремето селото ни беше голямо- състоеше се от 7 000 души. Откакто Ценко е кмет и рекетира повсеместно местните да му прехвърлят нивите си, 70 % от жителите се изнесоха в София и в чужбина. И аз планирам да напусна селото, тое видно, че този бандит е подкрепян от прокуратурата и от съда“, признава един от потърпевшите от бандата на Ценко Чоков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *