Цветан Василев източил КТБ чрез охранители и секретарки

Цветан ВасилевСобственикът на КТБ Цветан Василев се издирва чрез европейска заповед. Вчера стана ясно, че самият той е изтеглил от собствената си банка над 200 милиона лева, ден преди тя да обяви  тревога, заради неплатежспособност.

От направената проверка на институциите за финансов контрол се оказва, че Василев е източил собствената си банка, парите са му били изнесени с чували и транспортирани в неизвестна посока. По време на неговото управление са завани безумно големи и несъбираеми кредити, а общата дупка, която лясва сега е за над 3,1 милиарда лева.

Прави впечатление, че лица, ползвали кредити от банката са свързани помежду си и са  регистрирани на един и същи адреси в София.  Те хем да били представители  на търговски дружества, хем са работили в банката като  секретарки или охранители.

Самият Василев отговори с отворено писмо, че не вижда нещо нередно в това, но БНБ и Комисията за финансов надзор не смятат така.

От 2011 година мистериозните  компании, получили тлъсти кредите,  не подават годишни счетоводни отчети в Търговски регистър.

Според изнесените данни, само през 2011 година КТБ е раздала кредити на свързани  помежду си и с банката лица за суми , превишаващи цели  четири пъти собствения капитал на банката, което е абсолютно нарушение на Закона за кредитните институции и европейските норми. В същото време тези лица, вместо да си изплащат дълговете, са дали парите на други фирми като заем.

В момента Василев настоява за закон, който ще защити в по-голяма степен влоговете, но повече от българите настояват той да си остане в размера до 100000 евро. Банкерът пък твърди, че е невинен и някой го бил натопил.

ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/sVw52YJ4N2M

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Интересното е, че Цветан Василев заяви, че 205 млн. са негови лични средства? Ако е вярно, тогава той е изтеглил свои пари, явно някой го е предупредил, че ще го погнат? и набързо е издърпал авоарите и е драснал? но ако са негови пари, това не е кражба, а теглене, без значевие дали е с чували или с трансфер. тогава?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *