Хусите заплашиха САЩ с „нов Виетнам“ ако пратят сухопътни войски в Йемен

Ако започнат сухопътна операция в Йемен, Съединените щати ще претърпят катастрофа, много по-голяма от тези в Афганистан и Виетнам. Това каза един от лидерите на йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах Мохамед Али ал-Хуси в интервю за вестник La Repubblica, предаде ТАСС.

„САЩ ни заплашват със сухопътна война, но това е нашата мечта. Това е нещото, което йеменският народ силно иска, за да може най-накрая да срази тези, които са отговорни за страданията му през последните девет години, снабдявайки с оръжие и платени наемници нашите врагове за да рушат нашата държава. Ако САЩ изпратят войски в Йемен, ще се сблъскат с много по-трудна ситуация, от онази, която имаха в Афганистан и Виетнам. Ние сме готови и имаме различни варианти за нанасяне на стратегическо поражение на американците в региона. Каним най-учтиво американците да заповядат, очакваме ги“, каза той.

Представителят на „Ансар Аллах“ добави, че няма преки контакти с американците, въпреки че американската страна се е опитала да ги установи, като обясни, че комуникацията помежду им се осъществява чрез екип от преговарящи в Оман.

Както увери Ал Хуси, хусите не възнамеряват да блокират Червено море и протока Баб ал Мандеб. „Корабите, които не са свързани по никакъв начин с Израел, няма да претърпят щети“, каза той. Той също така предупреди Италия, че страната ще се превърне в мишена, ако се ангажира с агресия срещу Йемен. „Съветваме Италия да остане неутрална, това е минимумът, който може да направи. Прокламираната от Вашингтон „международна коалиция“ срещу нас всъщност на този етап се състои единствено от САЩ + два британски бойни кораба“, каза говорителят на бунтовническото движение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Много,много кофти е на площада , през деня някой да ти пикае на крачола на панталона. И е мокро и мирише и е гадно а околните си правят та…. к с теб! А когато пикльото е и арабуха, нещата стават по две. Хегемонът го закъса. Ако се навие на „поканата“ – лошо, ако не се навие – вече не е хегемон и крачолът му няма да изсъхне!

    • Пълен неграмотник си,или по скоро нефел !!!!! Говедарите до днес нямат спечелена война!!!!! или си от розовите джендърчета ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *