Финансовият гений Джералд Селенте: САЩ се разпадат на парчета, а клоуните във Вашингтон агитират за още пари за войната

Нека поговорим за момент за централните банки и правителството на САЩ. Изкуственото задържане на инфлацията продължи прекалено дълго, много повече от очакваното. Това оказва огромно напрежение върху портфейлите на хората и бюджетите на предприятията. Ясно се вижда, че Федералния резерв отново ще повиши лихвите, но ще могат ли този път американският народ и американското правителство да се справят с много по-високите нива на лихвите? Отговорът е НЕ“, това каза финансовият експерт Джералд Селенте, основател на Trends Journal в предаването на Стивън Гарднър в Ютюб.

„Свекърва ми току-що трябваше да се откаже от покупка на жилище, защото при повишените наскоро лихвени проценти тя вече не отговаря на условията за да получи кредит. Накъде според вас ще тръгнат цените на жилищните и търговските недвижими имоти през следващите 12-24 месеца?“, попита риторично Селенте, който е сред най-уважаваните финансови експерти благодарение на изключително точните си прогнози.

Не случайно наричат Джералд Селенте „политически атеист“. През 1980 г. той създава собствен Институт за Социално-Икономически Проучвания в САЩ. Следейки под лупа глобалната икономика, прави изключително точни предвиждания за движението на световните финансови пазари и икономическите и политически процеси, свързани с тях. 

Селенте стана популярен още през 1987, когато се оказа, че е единственият финансист в света, предвидил срива на стоковата борса година и половина по-рано. По-късно Джералд Селенте предвиди разпада на Съветския Съюз през 1991 г. и финансова криза в югоизточна Азия през 1997 г. През последните години той непрестанно критикува действията на американското правителство. През 2012 г. прогнозира скорошна Световна война, която ще въвлече всички големи световни сили. Кое му е дало основание за тази прогноза.

Икономическите процеси, които сега се развиват в САЩ са ясни от 2000-та година. От тогава американската икономика е пред срив и за да оцелее хората в Белия дом непрекъснато манипулират световните финансови пазари, чрез които паразитират на гърба на целия останал свят. Когато привършат с възможностите за манипулация, защото и тези възможности периодично се изчерпват, ръководителите на Америка започват война. „Сега фалитът на САЩ е съвсем близко и проблемите за решаване са прекалено големи – затова и им трябва съизмерима на този мащаб война. С Украйна обаче няма да им се получи, защото Русия не им дава възможност да разширят конфликта географски в мащаба, в който им се иска. Всичките клоуни около Байдън претендират, че са били във Виетнам – лъжат! Никой от тези дърти бюрократи не си е мърдал задните части извън нашата страна. И сега когато им трябват пари, те по инерция продължават да се обръщат към ФЕД и искат – дайте ни 30, дайте ни 50 милиарда. И печатницата за пари работи, генерирайки още и още убийствена инфлация. Но проблемът е че вече няма накъде да я изнасяме и по-голямата част от нея си остава в САЩ. И понеже вече наистина не знаят какво да правят, те истерично ни облъчват с това „Да помогнем на Украйна, да помогнем на Украйна“. Щом като толкова искате да помогнете – обличайте камуфлажното облекло и заминавайте за Украйна или си затворете устите, замълчете! Какво ще направи Байдън. Той няма да спре войната, ще я остави да продължи. И ще продължи да налива милиарди там, но не и тук в Америка, за американците. Той знае, че и да налее тези милиарди тук, това няма да спаси САЩ от задаващия се фалит. Но и конфликтът в Украйна няма да ни спаси. Най много да удължи агонията ни. Вчера Байдън беше във Филаделфия, но защо не се разходи по улиците на градаА какво е положението в Лос АнджелисСан Франциско? Улиците са пълни с бездомни хора, с наркотици. Страната ни се разпада на парчета пред очите ни, а тези клоуни продължават да ни агитират за още повече пари за войната. Ето това е Америка днес. Оцеляването на страната ни зависи от това колко милиона души ще бъдат убити в една страна на другия край на света“, казва Джералд Селенте.

През 1999 година издавах малка брошура на име Trends Journal и тогава през октомври предрекох спукването на балона на „dot.com“ компаниите. Какво се случи през 2000 г.? Пълен крах на тези компании. И как правителството „излекува“ рецесията? Джорд Буш-младши обяви „Война на тероризма“ в Близкия Изток и всички забравиха за кризата с интернет компаниите“, напомни за събитията от преди повече от 20 години Селенте.

„Преди време DailyMail публикува документи, доказващи, че по времето, когато беше вицепрезидент Джо Байдън е използвал множество фалшиви имена и имейли, през които е общувал със сина си и други лица в Украйна. Сега, в лаптопа на сина му Хънтър разследващите са открили 5400 имейла между Джо и Хънтър Байдън, чието съдържание предполагам, че само президентът Барак Обама може да даде разрешение да бъде оповестено, защото това се е случило по негово време. Но, кажете ми, защо на действащия вицепрезидент му е необходимо да използва фалшиви имена и фалшиви имейли, за да общува със сина си и с офизиални политически лица от Украйна?“, продължава с въпросите си Селенте.

Финансистът зададе още въпроси. „Не ви ли притеснява фактът, че толкова много хора са по-загрижени за изменението на климата, отколкото от все по-реалната опасност от размяна на ядрени удари между Русия и САЩ? Разберете- начело на САЩ са хора, които са изгубили напълно чувството си за самосъхранение. Те се страхуват повече от това, че ще изгубят богатството си, а не отколкото от смъртта. Държавните ръководители са склонни да преценяват дали икономиката на САЩ е стабилна въз основа на фондовия пазар. Републиканците са се примирили с фалита и са решили да го обявят. Демократите обаче не мислят така, затова ще направят всичко възможно да не им дадат властта. Демократите са решили да се борят докрай или поне до самия ръб на ядрен конфликт. Затова докато навлизаме в годината на президентските избори, в каква посока според вас ще поемат акциите и как ще се развиват цените на златото и среброто?, попита риторично финансовият пророк Джеералд Селенте“.

Източник: Stephen Gardner

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *