Успехите на Борисов – Лъжи на килограм и Кражби за стотици Милиарди! Ето Фактите:

Човекът с жипката, наричан вече от народа и Чекмеджан заради шкафчето с кюлчетата и еврата, не спира да бръмчи из държавата си и да ни я представя за наша обща. Родина да – обща е, но държавата си е негова и на орташката му Хунта. На него и на Пеевски, доказано е.

Но нека видим „успехите“, с които Борисов непрестанно се хвали:

Магистралите са любима тема на Борисов и даже негова топ фиксация. Единствената налична обаче е „Тракия“ – 360 км., от която той построи 180 км. По качество обаче същата е на дъното на всички еврокласации. Всички магистрали в страната са с дължина 830 км. – в голямата си част продънени междуселски пътища, тук-таме с огромни кратери, които се ремонтират след всеки дъжд. И най-важното: Кой кога реши, че със строежа на тези пътища Борисов ни прави някаква услуга, за която трябва и да му благодарим?! Това му е задължение, каквото има всеки премиер и никой негов колега не ходи да реже лентичката на магистрала, която не е изцяло завършена. Това, другото, си е патент на Баце, който мре да прави циркове пред камерите при всяко полагане на маркировка, монтиране на пътни знаци… а на всеки завършен километър вдига банкети. Жалка картинка, с която хората дотолкова свикнаха, че вече им се струва нормална.

За сведение: Гърция, Хърватска, Румъния и Сърбия, която дори не е в ЕС, ни водят по дължина на магистралните си пътища с по няколко обиколки, а качеството им е без сравнение. Борисов да отиде да види отсечката Ниш – Калотина и да спре да плещи глупости и да се хвали, защото работата е за голям срам. Но това е само срам. Истински страшно ще стане ако отворим темата за корупцията покрай строежа на на магистралите и пътищата. Според експерти, в обществените поръчки за пътно строителство при управлението на ГЕРБ са изтекли десетки милиарди, от които голяма част са директно откраднати. Падне ли Баце от власт, за тия афери ще се заговорим съвсем сериозно, в подробности и където трябва.

Метрото – другата голяма гордост на Банкянския Чекмеджан и Хунтата му: Да, метрото е нужно, удобно и полезно. Но не е нещо изключително. Софиянски сключи договора с японската фирма-строител, а Борисов само периодично подновява контрактите за всяка нова отсечка. И им плаща с нашите данъци. В много държави се отнасят към това Борисово „постижение“ делнично. В Пхенян например, столицата на Северна Корея, метрото е открито от Ким Ир Сен през 1973 г. При това е изумително красиво творение. Борисов по това време е бил ученик и още не е знаел, че от бедно простовато селско хлапе, комунистите ще го издигнат до парче-пожарникар, а сетне антикомунистите ще го въздигнат до министър-председател. В Лондон метрото е пробило под река Темза 2 години преди у нас да избухне Априлското въстание… Строежът на метро също е резонно задължение на всяко управление. Това, което са свършили той и Фандъкова, са го правили и ще го правят всички градоначалници и премиери. При това – не така крадливо и некадърно, както Баце.

Под управлението на Борисов София била светнала и станала красива, а преди била… кошмар. Това също е един голям балон. Каквото и друго управление да имаше, столицата щеше да е в много по-добро състояние, дори само защото другите щяха да крадат милиони, а не милиарди като Баце. Казваме го, защото никой никога в България не е крал в такива огромни мащаби, както при модела „Борисов“.

Диверсификацията… Една от големите Борисови дъвки, за заблуда на аудиторията. Въпреки твърденията и репортажите на пиарката му Севда, диверсификация няма. Експерти достатъчно ясно и категорично обясниха, че единственият надежден газов проект на България е Турски/Балкански поток. Газовият хъб „Балкан“ не съществува. Диверсификацията с Гърция е до никъде. Откраднатите от властта на Борисов около 800 млн евро покрай Южен поток – също са факт, потвърди го самият руски президент Владимир Путин. Борисов никога не говори за ужасяващото състояние на родната енергетика, а Теменужка вече изчерпа всички манипулативни и фалшиви тези, които трябваше да издържат до края на упралението му, а с милиардите натрупани задължения да се заемат следващите управляващи. Разследване и съд за Борисов и Хунтата му ще има и в този сектор. Бъдете сигурни. Като начало може да се започне от десетките договори с американските ТЕЦ „Марица-изток- 1 и 3“, които надхвърлят в някои случаи над 10 и повече пъти реалните цени. За охрана, например. Само си мислите, че е дребно нещо. В тая американска пирамида Борисов е налял милиарди.

Проблемът с язовирите. Те ту се ремонтират за 500 милиона, но не се отчита дори 1 лев къде е отишъл. Ту се изпразват, защото така трябвало, без други обяснения. Хунтата дори създаде държавен ВиК холдинг, който погълна над 1 милиард лева, отново без грам прозрачност как са изразходени тези пари. Да не говорим за отровеното Варненско езеро, за безводието в десетки български общини, за мръсната питейна вода… Това ли е повод за гордост? Или пък може би башибозушки изсечените и отнесени в Турция български гори?

За КТБ… „Ако не бяхме дали милиарди за КТБ, сега нямаше да има такива проблеми“, – изпъчил се Борисов пред жители на Блатска и Хаджидимово, където реката срути мост. Борисов ги говори тези, докато е прегърнал момченце (…Да ме бяха заснели гол до някое момченце, – изказване на Борисов по повод снимките от спалнята му с чекмеджето с милионите и златните кюлчета…), а събрани от централата на ГЕРБ местни жители ръкопляскат. Грандиозна лъжа! Правителството не е дало нито една стотинка покрай фалирането на КТБ от вече известна престъпна група, свързана с Борисов. Всички плащания са от Фонда за защита на влоговете в банките. В него се внасят такси от частни банки, с което държавата няма нищо общо. Борисов обаче мълчи за разграбването на активите на банката от неговите ортаци. За милиарди става дума. В нормална държава банката щеше да бъде спасена, а крадците – наказани. Но как Борисов да накаже сам – себе си?!

Списъкът е дълъг. В него са сринатата система на здравеопазването, гигантската далавера със санирането, непроходимите междуселски и междуградски пътища извън околовръстното на София. И като стана дума: отсечката от „Младост“ до бул. „Цариградско шосе“ от 6 км е оценена за ремонт на 145 млн лева. Сякаш ще позлатяват ваната на арабски шейх… Фандъкова дори нагло заговори за повишаване на тази цена, защото… дъждовете… знаете как е.

Няма друг случай в историята на света държава да плати цялата сума за поръчани самолети предварително. България обаче преведе на САЩ авансово 3,5 млрд долара за поръчаните тенекиени хвърчила F-16, които ще бъдат готови евентуално през 2023 г. Израел, Япония, Гърция и др. са договорили с „Локхид Мартин“ тия самолети на двойно по-ниски цени – как става това? А потъналите милиарди за електронно правителство, което за 11-те години управление на ГЕРБ не само не се реализира, но не е ясно дали въобще ще го има. Как така любимите на Борисов „Бистришки тигри“ летяха с правителствения самолет, а нямаме дори един вертолет за медицински и спасителни операции? Бога ми, по социализма, преди 89 г. имахме 20 такива вертолета.

Борисов се хвали и с увеличените пенсии и заплати, с подхвърлените мизерни 50 лева, само че сме последни по доходи в ЕС. На дъното! Експертни изчисления доказват, че ако сегашните нива на корупция и кражби от европрограмите и бюджета бъдат намалени с 40% пенсиите и заплатите ни ще скочат 2-3 пъти. Но това не се случва заради отказа на Борисов да проведе правосъдна реформа. Затова държавното обвинение, НАП и прочие институции вместо защитник на закона, са превърнати в тояга на режима с която се налагат неудобните. Масовият рекет и превземане на бизнеси от хора, близки до властта, са само едно от доказателствата за това.

И какво излиза? Борисов се хвали с неща, които са задължение на всяко правителство и управление. Премиерът и министрите това работят – да разпределят правилно бюджета в полезни за гражданите неща. ГЕРБ обаче го разпределят в полезни за политико-мафиотския си кръжец неща. Факт е обаче, че не само сред брюкселската политико-икономическа мафия, но и сред част от българския народ Борисов намира поддръжници. Първосигналните му послания и раздаването на пари от джипката вършат някаква работа. Част от тези хора са изключително прости, други пък са зависими от властта, защото са калинки и ако не са държавните поръчки с връзки или просто държавната им заплата за нищоправене, те са некомвертируеми на свободния пазар. Мечтата им е да са част от хранителната верига на властта. Ако има келепирец, те ще носят на ръце не само Борисов, но и ортакът му Пеевски, до последен дъх… въпреки гравитационната опасност при последния заради извънредно големите му маса и тегло…

Та такива ти ми работи с голямото тупане в гърдите на магистралния банкянски Чекмеджан и реалностите на управлението му. Всъщност 11-та година вече сме свидетели единствено на едно голямо плюскане, което неминуемо ще доведе до смърт от преяждане сред практикуващите го участници. Така е ставало винаги и тези няма да направят изключение. Дано Денят настъпи скоро. Корупцията и мафията са не просто сред нас, те са окупирали страната ни. В състояние на окупация сме. А окупаторът е самото управление. Долу ГЕРБ, за да живее България! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. В моя фейсбук отдавна съм го кръстил Тиквон ала Шменти Капеланов фон Чекмедже Банкя дистрикт. Препоръчвам го и на СКАНДАЛНО.

  2. Кой каза,че в България няма европейски ценности.Ами това в чекмеджето на Баце кво е, че не са ценности. Те за такива европейски ценности си мечтаем всички. Таз година булка- догодина люлка. Прости били българите, гиди чифути със чифути.“ Ако требе космонавт моем да бъдем, ако требе асансьор моем да карам. Он че ми вика на мене че съм проЗ.“

  3. Както и да го кръстите, това лице не заслужава името, за него само затворнически номер, но и пожелание, да е в съседна килия на тези, които го избраха и поставиха на това място, другарите кукловоди!

  4. БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ЗАКЪСНЯ ДА ПОСЛЕДВА ЧАУШЕСКУ БЕДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖЪТ ДОКАТО СЕ ПОЯВИ СНАЙПЕРИСТ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ

  5. Нещо, което Бойко наистина е построил е един пиклив завод за боклук! Нали завод до завод. Казват ни че в този завод от боклука ще се извличат метали, стъкло, хартия и пластмаси, а от изгарянето на самия боклук електро и топлоенергия. Получава се парадокс – ние гражданите ДОБРОВОЛНО и БЕЗВЪЗМЕЗДНО предоставяме боклука си на държавата, а тя за благодарност вдига цените на тока, топлото и такса смет.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *