Украйна: Щетите по енергийната инфраструктура на страната са безпрецедентни

Щетите по енергийната инфраструктура на Украйна достигнаха безпрецедентно ниво, това заяви Владимир Кудрицки, ръководител на управителния съвет на „Укренерго“.

„Равнището на щетите е безпрецедентно. По- голямата част от съоръженията са повредени или унищожени. И тук не става дума само за подстанциите на „Укренерго“, а за електроцентрали – термични, водноелектрически и комбинирани. Пораженията са значителни и пълното възстановяване на енергийната система ще отнеме месеци, ако не и години“, каза той по телевизионния канал „Рада„.

Според Кудрицки досега са регистрирани значителни щети по енергийните съоръжения, по-специално в Николаевска, Одеска и Харковска област, както и в контролираните от Киев райони на Херсонска област.

Ръководителят на управителния съвет предупреди, че теоретично страната може да бъде изправена пред пълно прекъсване на електрозахранването.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ПАДА ИМ СЕ НА УРКИТЕ СЕГА ЩЕ РАЗБЕРАТ КАК ЖИВЯХА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ 8 ГОДИНИ В ДОНБАС

  2. Ние сме същите като укрите, че и по-долни. И нас ни чакат подобни радости, гответе се.

  3. В МОМЕНТА ВЪРВИ ФИЛМА ЗА ХРИСТО БИТЕВ! НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ТОГАВА НАСАМ!СЪЩИЯ ИДИОТСКИ НАРОД,СЪЩИТЕ ПРОДАЖНИЦИ,И ТОГАВА,И СЕГА ПАК ЧАКАМЕ РУСИЯ! ЯЗЪК ЗА ВЕЛИКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ,ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДА!ТОЯ НАРОД НЕ ЗАСЛУЖАВА!И ТОГАВА,И СЕГА!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *