Тагарев в САЩ: Не само телевизиите, но и социалните мрежи и сайтовете трябва да се следят за руска пропаганда. Историята ни трябва да се изчисти от фактите, пораждащи признателност към Русия (С ВИДЕО)

Автор: Къдринка Къдринова, СБЖ

Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи и сайтовете трябва „да се проследяват“, за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало. Това посочи в свое интервю пред дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ военният министър Тодор Тагарев.

Намиращият се на посещение в САЩ министър на отбраната на България Тодор Тагарев направи изказване и даде интервю пред дискусионен формат на тамошния Атлантически съвет на 10 януари. Целият запис от изявата му е качен на сайта на тази организация и в Ютюб. Министърът говори на английски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В разговора има много интересни за българската аудитория детайли. Тук представяме онази негова част, която засяга медиите и пропагандата.

Водещата Илва Тейр пита българския военен министър какво смята да предприеме България, за да противостои на руската пропаганда. В отговора си той казва, че от руска страна се упражнява голяма пропаганда спрямо българските граждани и посочва, че за да се противостои на това, е необходимо следното:

„Първо, трябва да можем да представим на българския народ историята в нейния реален смисъл. Защото поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното. Макар в историята често да сме били на противоположните страни при различни конфликти. Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието. Другото нещо е да сме в състояние да идентифицираме дезинформационни и пропагандни кампании и да намираме най-добрите възможни начини за противодействие на тези кампании. В този смисъл  трябва да можем да проследяваме пропагандните кампании за дезинформация не само в традиционните медии, но и в социалните мрежи, които въздействат ден след ден върху различни групи от населението. И да намираме най-подходящите интерпретации за противодействие на тази дезинформация“.

На въпрос на водещата дали този подход върши работа спрямо с българския народ, министърът отговаря, че „до известна степен да“: „До известна степен успяваме да се противопоставим на тази дезинформация, но не винаги. Това е такъв тип конфликт, който се развива непрекъснато в информационното пространство“.

Целия пост на журналистката Къдринка Къдринова можете да видите ТУК

Източници: sbj-bg.eu, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Ако знам че изрода Магарев ще прочете какво съм написал ще го ругая и ще го псувам на поне 10 станици без да повторя нито една ругатня и псувня

  2. Погледнете снимката, ясно си личи изрода.
    Да бъде прокълнат до девето коляно, за ролята си на национален предател.
    Заслужава Калашников по пълна програма.
    Заедно с него и Плъха Премиер, който прави България гето за мигрантите терористи.

  3. Оставка на Тагаренко, вън! Хора с двойно гражданство, нямат работа в управлението на България! Вън!

  4. Най-положителното е, че колкото повече натискат-толкова повече получават точно обратен ефект!
    Да ви таковам и психопрограмите-тук не ви вървят калинкинските номерца!
    Не случайно сме по-умни и по-образовани от вас!
    Не случайно сме ви учили що е то цивилизация, що е то баня и що е то град с подово отопление.
    Ми идете в Кордопулова къща бе, идиоти!
    Тя е на 300 години!
    С баня и сауна!
    А вашта държава май беше на 200?!
    И сте ми дошли да ме учите на “цивилизация”?!
    Вие ли бе-цървули!

  5. Уроде, магаренко. Аз лично „поздравявам“ всички жени от целият ти род с един голям и топъл „привет“.
    Де да знам, може пък след моят „привет“ да се роди нещо нормално в рода ти.
    Ако и тогава не стане препоръчвам на всички от вас да им бъде направена евтаназия или поне кастриране, че да спрат да е въдят изроди и мутанти като тебе.
    Относно шпионирането на социалните медии за симпатизанти на Русия – ела лично да ме хванеш за „привета“, който съм подготвил за женската част от рода ти. А за „мъжката“ част – че какъв мъж си ти бе лигльо ще се погрижат твоите приятелчета от циганската партия дпс. Мангалите имат една приказка – Отпред за разплод, отзад – за кеф.

  6. Тагаренко е доказан фашист, негов кумир е Хитлер а той е последовател на Гьобелс.
    Да бъде прокълнат до девето коляно а и уличната мастия която го е снесла.

  7. Визия на психопат-садист.
    Вероятно като дете е измъчвал животни.
    Няма емпатия, съчувствие, морал.
    Не изпитва чувство за вина.
    Вероятно има сексуални проблеми.
    Чрез садизма изпитва сексуално удовлетворение- да измъчва жертвите си.
    Дълбоко комплексиран.
    Опасен за обществото- поради садистичните си наклонности, изявяващи дълбоко разстройство на личността, граничещо със садизъм и тежка садистична психопатология.
    Няма възможност да бъде реабилитиран в обществото и да му служи.

  8. Не можах да издържа да гледам видеото докрай.
    Нищожеството си остава такова, каквото е.
    За мое голямо учудване, а аз имам убедеността, че всички коментари за него се четат и му се докладват, не го ли е страх от клетвите на пишещите не само тук. Или си мисли, че Господ не вижда отгоре или не чува воплите на ощърбелия български народ.

  9. Това купено мекере не разбира ли, че си отива….
    Очаква го…смърт и забвение!

  10. Това мекере всичко разбира, знае, че вреди на страната си, но не му пука, защото е решило да се продаде колкото може по-скъпо заради пари във вреда на родината си заради егоистичните си лични интереси.Това е толкова гадно и противно и заслужава най-тежкото наказание според закона един ден, дано го доживеем свободни…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *