Със светкавична атака Руската армия Превзе градът-крепост Угледар (С ВИДЕО)

Щурмовите действия се поддържат от армейската и оперативно-тактическата авиация, предават специализираните телеграм канали

Руската армия е пробила вражеската отбрана в силно укрепения стратегически град Угледар и в момента се води битка в градските райони. „Дачите“ (източните квартали на Угледар), както и два квартала в западната част на града са напълно под контрола на руските специални части, предават информационните агенции.

Ударът на руската армия тази нощ бе светкавичен – едновременно от изток и запад, вследствие на което градът беше хванат в клещи.

„Десантно-щурмови отряди прочистиха опорните пунктове на ВСУ край града и отряза пътищата за снабдяване“, съобщава военен кореспондент от мястото на сраженията.

„Артилерията на 155-а бригада потиска врага, както се очакваше, командването прави всичко възможно, за да запази живота на нашите бойци, които воюват на терен, така че да изпълним задачите по овладяването на града, без да дадем жертви“, разказва руски боец.

Щурмовите действия се поддържат от армейската и оперативно-тактическата авиация.

ВИЖ ВИДЕОТО:

По-рано днес специализираните телеграм канали предадоха, че през нощта отряд от 72-ра механизирана бригада на ВСУ е опитал контраатака срещу настъпващата към стратегическия Угледар руска армия, но атаката е била буквално смляна и изпепелена.

Малцината оцелели украински бойци са взети в плен, а настъпилата дезорганизация не е позволила на украинците да задържат отбранителните си линии.

Днес на обяд ВСУ изпратиха резерви, с чиято помощ продължават да държат централната и северната част на Угледар, както и Южно-Донбаската мина на север от града.

Превземането на Угледар е част от цялостно руско настъпление в Запорожие

В последните дни руските войски настъпват на Запорожския фронт, като активни бойни действия има в района на Гуляйполе и Орехов. Евентуален пробив би отворил възможност за настъпление към областния център – 700-хилядният град Запорожие, както и за обкръжаването на украинските бойци в укрепените райони край гр. Донецк – Маринка, Курахово и Авдеевка.

Угледар е единственият гъсто застроен град с многоетажни сгради в района с периметър от 20-25 км., представляващ обширна отворена степ. Както личи от името на населеното място, там има и големи мини за добив на въглища, които бяха превърнати от ВСУ в укрепени райони, но руската офанзива сломи. Пълното превземане на Угледар ще разбие защитната линия на украинците от Авдеевка до Гуляйполе и ще изтласка ВСУ чак до агломерацията Краматорск-Славянск.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЛАВА БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ ГОСПОДА ДА Е С ВАС БРАТУШКИ !

  2. Слава на Руските Освободителни Войски!Дерзайте Братя,чак до Берлин! Ние сме с Вас!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *