Страхил Ангелов: Ако не беше 9 IX България нямаше да я има, както е настоявал Чърчил

Днес е 9-ти септември! На този ден през 1944 година окончателно се слага край на участието на Царство България в Тристранния пакт – съюзничеството ни с Адолф Хитлер, което е безспорно най-срамния период от новата ни история.

Реститути и приватизатори през последните 33 години превърнаха този ден в „противоречива“ дата, която разделяла обществото, използвайки западняшки пропагандни методи и клишета, нямащи нищо общо с историческата истина за тази дата. Опитите, да се представи, че в Царство България всичко си е било наред, царели мир и демокрация, но на 9-ти септември дошли лоши комунисти и сринали идилията, по никакъв начин не кореспондират с реалността и са чисто и просто жалък опит за подмяна на историята.

Не, уважаеми, не е било така както се опитвате да ни го представите днес. Ето как е било: В България са действали античовешки закони, според които част от сънародниците ни от еврейски произход са били лишени от собственост, граждански права и са били задължени да ходят по улиците с пришита на връхната дреха жълта звезда. Политическите убийства и репресии на фашистката власт са били ежедневие, половин София е била в руини от бомбардировки, управлявали са авторитаристи, които Третият райх е държал на власт и дословно им е диктувал какво и кога да предприемат.

Тъжното е, че небивалиците за „демократичната“ царска България са намерили днес място в учебниците на средношколците, което е част от наложения от американските глобалисти процес на индоктринация и насилствена дехуманизация на цели поколения!

На днешният ден преди 79 години начело на Царство България застава, ползващото се с благословията на съюзниците победители във Втората световна война, правителство на Отечествения фронт с министър-председател Кимон Георгиев. Т.е. правителството му е одобрено не само от СССР, а и от Великобритания и САЩ.

Същото сваля от власт 62-рото правителство на България с премиер Константин Муравиев, което е просъществувало едва седмица, но за този кратък период е предприело редица действия, целящи да отдалечат България от Третия райх. Муравиев е свален от власт, защото не се е ползвал с доверието на съюзниците и особено с това на Чърчил, а не защото е бил про-хитлеристки настроен. Или с две думи на 9-ти септември не идват на власт комунисти, както твърди пропагандата, организирана от малограмотни и финансово мотивирани псевдо-историци и други заинтересовани глашатаи на проамериканските режими в България след 1989 г. На 9 септември, 44 г. Източният фронт на войната стига до нас и респективно се налага волята на ПОБЕДИТЕЛИТЕ във войната, резултатите, от която видимо не устройват една сравнително малка, но за сметка на това шумна и креслива групичка днес.

Защо услужливо се подминава ролята на нашите настоящи партньори и съюзници САЩ и Великобритания в събитията от 9 ти септември 1944 година и последвалия ги народен съд? Нали и тези две държави имат свои представители в трите народни съдилища в София, издали смъртните присъди на 2 хил. български фашисти. Ами много просто! Защото чрез лъжата и манипулацията на историческата истина се отвличаше вниманието на обществото от грабежа, който последва след 10 ноември, 89 г.

Виртуалната битка с „комунизма“, която се водеше, създаде хранителна среда и идеологическа основа за съществуването на различни партии от т.нар. десен политически спектър, които осигуриха чадър на тези, които приватизираха активи за милиарди и оставиха България такава, каквато е днес, а именно един „обран бостан“.

За мен 9-и септември е празник и това е денят, станал символ на края на един позорен период от историята на Родината ми, в който сме съюзници с най-тъмната сила, появявала се в новата европейска история! Период, който слага огромно петно върху България, като верен васал на Хитлер с всички произтичащи от това последствия.

Ако не беше 9-ти септември и последвалите го политически промени, които доведоха до участието на България в заключителната част на войната на страната на съюзниците победители, държавата ни нямаше да запази териториалната си цялост, а може би и съществуването си. И такава вероятност е имало. Британският премиер Чърчил е настоявал страната ни да бъде заличена от картата на Европа.

Правителството на Отечествения фронт, в което участва и Българската работническа партия-комунисти, спасява България от пълния крах на победена страна, верен съюзник на хитлеристка Германия.

И нека тези, които сега пълнят главите на подрастващите с небивалици, имат предвид, че резултатите от Втората световна война не са оспорени от никой – нито на Изток, нито на Запад, нито са ревизирани. Само тук, в Източна Европа, ЦРУ ни пробутва под килима разни исторически опорни точки, които политическото му представителство във Вашингтон обаче не потвърждава официално. Защо ли?! Историческата истина за 9-ти септември е една и това, че на някои местни наследници на фашисти не им допада не може да е причина за нейното отричане – 9 септември е светла дата, която пречиства и спасява България. Това е ФАКТ!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Още по време на войната У.Чърчил пледира пред Й.В. Сталин България да бъде жестоко наказана, заради нейната неблагодарност към Русия. На това желание Сталин отговорил: „ Да, Русия ще накаже България така, както любящият баща наказва своя блуден син”…
    А намеренията на У.Чърчил спрямо българите са били жестоки. След войната Родопите трябвала да бъдат предадени на Гърция, Пиринска Македония на Югославия, а югоизточна България, на Турция, заради нейния благосклонен към съюзниците неутралитет по време на войната. И няма никакво съмнение, че това щеше да се случи, ако България бе окупирана от западните съюзници, а не от Червената армия. Окуражаващо ни е уверението на В.М. Молотов към българите, да са спокойни, че няма да бъде откъсната и педя земя от територията на страната.
    Гръцките претенции бяха чудовищни: репарации в размер от 125 млн. долара колосална за онова време сума, плюс анексия на 10% от територията на България, целите Родопи и части около тях. Към основната българска делегация за преговорите е включена Тракийска народна делегация и предяви пред победителите искане Беломорска Тракия да бъде върната на България, отнета ѝ по Ньойския дoгoвар при определени, но не спазени от Гърция условия. Тракийската народна делегация аргументира своите искания с факта, че Беломорска Тракия е територия, населена от векове с абсолютно преобладаващо българско население, насилствено прогонено оттам след Първата световна война.
    Райхът натрупа огромен дълг по отношение на България , който се изчислява на 100 млн. долара но на Парижката мирна конференция нашата страна трябва да се откаже от връщането на тази колосална за онова време сума с довода, че тези договори с хитлеристка Германия са били подписани доброволно от правителството на Царство България. И трите фашистки правителства у нас през периода 1940-1944 г.на на Б. Филов, Д. Божилов и И.Багрянов, виждат дълга като свой принос в „титаничната борба на Великия Райх против болшевизма”…

    За периода 28.02.1941 – 5.09.1944 г. през територията на България преминаха над 680 хил. немски войници. За тяхното снабдяване през този период е създадена Централа за специални доставки. Тези „специални доставки” струваха на българския народ 7 млрд. и 038 млн. лева. И за тези разходи България не получи нищо от Райха. Те бяха също така доброволно направени, както и онези за износ, по спогодбите „Нойбахер” и „Клодиус”. Не се знае дали ако бе просто окупирана от Вермахта България нямаше да бъде пак с толкова ограбена…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *