Стефан Янев: България може да изнася оръжия директно за Украйна

„В единия случай става въпрос за помощ на Украйна от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна, като я снабдява с оръжие. Но ако поискат от нас да изпратим помощ от оръжейните запаси на българската армия – с това няма да се съглася. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако ни направят оферта да дадем оръжия на Украйна от нашия военен резерв, като САЩ се ангажират после да попълнят резерва ни с тяхно оръжие- тогава добре, бих подкрепил“, заяви пред БНР Стефан Янев.

„България показа, че е солидарна с позицията на Украйна, която е жертвата в този конфликт, страна, обект на агресия от друга държава. България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна, като приема нейни бежанци, предлага и други видове помощ. Въпросът дали България да предостави оръжие на Украйна има различни нюанси. Когато говорим за такава помощ, тя може да има две страни. В единия случай става въпрос за помощ на Украйна от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна, като я снабдява с оръжие. Но ако поискат от нас да изпратим помощ от оръжейните запаси на българската армия – с това няма да се съглася. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако ни направят оферта да дадем оръжия на Украйна от нашия военен резерв, като САЩ се ангажират после да попълнят резерва ни с тяхно оръжие- тогава добре, бих подкрепил“, заяви пред БНР Стефан Янев.„.

В предаването „Неделя 150“ той определи като внушение твърденията, че „Български възход“ е политически проект на президента Румен Радев. „В дългосрочен план имаме нужда от дебат за промяна в Конституцията относно държавното устройство. Но в момента не е времето и мястото да говорим за президентска република, при положение че България има нужда да реши система от кризи. Когато нещата се успокоят, тогава може да пристъпим към дебат за промени в Конституцията. Не е сега моментът…“.

Интервюто със Стефан Янев можете да чуете в звуковия файл.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Под диктовката на американските си кукловоди Янев прави все по-големи и решителни крачки към премиерското кресло и към окончателното унищожение на държавата България!

Този прикрит до скоро сатанист от НАТОвското крило на Козяк вече свободно проповядва задачата, която са му възложили неговите господари. А тя е само една- да вкара България в братоубийствена война с Русия. Неслучайно го вкараха в парламента в последния момент и през задния вход. Радев ще му връчи третия мандат, а останалите евро-атлантически зависими партии вече са получили задачата да го крепят. Впрочем, Янев, тя България и сега изнася оръжие директно за Украйна. Но си е друго да ни го плеснеш директно и официално в качеството си на бъдещия ни министър-председател, премествайки с още малко прозореца на Овертон в посока – ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВОЙНА! Вчера в Бургас за пореден път кацна огромния украински товарен самолет – и отлетя натоварен с оръжия – ВИЖ ТУК. Пък нека ви говорят как България не правела директни оръжейни доставки към Украйна, а само през трети страни.

Тежкоразломни предателски времена! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не гласувайте и разни отрепки с по 100000 гласа ще ви управляват. Държавата ни в момента е парламентарна демокрация и това с инат в къщи, няма да се промени.

  2. Подкрепете Янев, тези които сте за война! После и ако има учебници по история, пак ще бъдете писани като национални предатели.

  3. ЗАЕДНО С ОРЪЖИЕТО СИ ИЗПРАТЕТЕ И СИНОВЕТЕ! А МОЖЕ И ЖЕНИТЕ,ТА ДА ЗАБАВЛЯВАТ ВОЙСКАТА!! ПЪЛЛНИ ИДИОТИ!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *