Става страшно! Турски изтребители свалиха руски боен самолет /ВИДЕО/

Самолет сваленТурски изтребители F-16 са свалили  боен самолет, който нарушил тяхното  въздушно пространство в близост до границата със Сирия.

Това е станало вчера и не са ясни обстоятелствата, заради които самолетът е бил свален. Турските медии пишат, че самолетът е бил руски и навлязъл във въздушното пространство на страната, а то пък било строго охранявано.  Според свидетели на случилото се и  снимки, публикувани в социалната мрежа,  свалената бойна машина имала големи прилики със СУ-24 Сухой и най-вероятно е правела маневри и заради силния вятър се е отклонила.

Според правителствени  източници, които са към турската  президентска служба,  самолетът е руски и те полуофициално признаха това. На няколко пъти Турция предупреди Русия, че нарушава пространството й при маневри заедно със сирийските самолети и даже изпрати гневна нота до руските служби, като предупреди, че при следващо нарушение ще отвърне адекватно.
Пилотът е успял да катапултира, информират от Би Би Си.

Руските медии съобщиха, че сваленият самолет не е навлизал в турското пространство и е летял над Сирия. Министерството на отбраната е готово да покаже координатите на машината по време на полета. От Турция дойде информация, че единият от пилотите е намерен и е арестуван.

Това  непременно ще доведе до дипломатически скандали и изостряне на напрежението, смятат журналисти и военни спецове. И самата позиция на Турция в борбата с Ислямска държава ще бъде поставена под съмнение и няма да се хареса на ЕС, особено на Франция.

https://youtu.be/KPBkaWeXP-w

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *