Споразумение или Рекет? САЩ Изви Ръцете на Германия за „Северен поток 2“

„САЩ и Германия преодоляха различията си и постигнаха споразумение за „Северен поток 2“, пише „Ройтерс“, като цитира свои източници.

Очаква се в близките дни преговорите между Вашингтон и Берлин да приключат и официално да се сложи край на спора им за газопровода. Според Германия – той е добър бизнес проект, докато според Съединените щати руско-немския газопровод засилва зависимостта на Европа от руския газ и лишава Украйна от досегашните такси за транзита на руското синьо гориво през нейна територия.

В информацията на „Ройтерс“ се посочва, че САЩ са направили компромис със „Северен поток-2“ едва след като Германия се е ангажирала да инвестира около 10 млрд. евро в украинския енергиен сектор.

Припомняме, че „Северен поток 2“ има две разклонения. Изграждането на първото вече е завършено, а на второто се очаква да приключи в края на август, когато и газът ще започне да тече по тръбите. Общият обем на двете тръби ще е 55 милиарда кубични метра газ годишно.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Изводът от тази новина е, че САЩ рекетират Германия. И то не точно САЩ, а еднолично семейство Байдън, които сложиха ръка на украинските газопреносни системи, които доставят руския газ към Европа. Сега Байдън иска от Германия да се откупи, да му плати кръвнина за това, че си е позволила лукса да съблюдава суверенния си икономически интерес… за това, че няма да ползва Джо и синът му Хънтър Байдън като посредници в газовите си сделки с Русия.

Има и още един извод конкретно за нас, българите: Янките реват с крокодилски сълзи за пропуснатите икономически ползи на „клетата“ Украйна и натискат Германия да им се реваншира за това, че няма да ги ползва като посредник при купуването на руски газ. Тези, същите американски ястреби, които преди време пратиха у нас трима свои сенатори да спрат Южен поток. Според америтканския морал и логика за съюзническа страна, член на НАТО и евроатлантическия им клуб ЕС, каквато е България, компенсации не се полагат!… Но виж, Украйна е друга бира! Пардон – друго уиски. Крадено уиски. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *