След срещата Тръмп – Борисов България Изпада в Тотален Икономически Колапс!

България ще отделя повече пари за отбрана, пак ще купува руско ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй, но вече през американски фирми и с надценка, ще купува повече американски шистов газ, ще построи натовски логистичен център във Варна (нямало да е военна база, но всъщност ще е и ще е наострена директно срещу ядрените ракети на Русия). Това са големите „успехи“ на Борисов от срещата му с Доналд Тръмп в Белия дом.

Според слугинските медии на властта това, разбира се, са „успехи“. Всъщност обаче не са нищо друго, освен нови огромни разходи, които Борисов смята да съдере от бедния български народ, за да се откупи от новите си американски господари и да му позволят поне още един управленски мандат, че да си докраде.

САЩ благодари на България за закупените осем изтребителя F- 16 и горещо приветства желанието на Борисов в следващите години да увеличи още разходите за отбрана – разбирай да купува още изтребители и друга военна техника от САЩ.

След покупката на прескъпите американски изтребители тази година, България се нареди на второ място по военни разходи сред държавите от НАТО като процент от БВП. Сумата от 2,2 млрд. лева (без данъците и таксите) се равнява на 3% от БВП на страната ни, което е абсолютен рекорд в историята на НАТО. Като изключим скорошната извънредна сделка за изтребителите, всяка година България изразходва 2% от БВП за закупуване на военна техника. А вчера Борисов е обещал пред Тръмп да вдигне лептата до 3 % на година.

За сравнение, Германия към момента изразходва едва 1,2% от БВП за военна техника и Меркел категорично отказва да вдигне процента, което е причина за един от основните й конфликти с Доналд Тръмп.

Освен че пое ангажимента страната ни да захранва с още допълнителни милиарди (и то всяка година) американската военна индустрия, Борисов е обещал да купуваме повече втечнен шистов газ от САЩ. В момента правителството му строи интерконектор с Гърция, за американско синьо гориво, което ще се доставя на пристанището в Александруполис. Освен че САЩ ни „насърчават“ да купуваме повече от шистовия им газ, ни „обещават“ и сътрудничество в сферата на … ядрената енергетика. Тръмп ни заяви да очакваме в най-скоро време гости от америка- екип от експерти, които да ни пробутат американско ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй, се казва още в съвместното изявление на двамата лидери след срещата им. Всеизвестно е, че американците правят ядреното си гориво от руски уран. Ние също. Но вече ще го купуваме не директно от производителя Русия, а чрез посредничеството на САЩ със съответната комисионна за тях.

България и САЩ се ангажират още съвместно да пазят източния фланг на НАТО, включително Черно море. Както Борисов обяви след срещата с Тръмп, започва изграждането на логистичен център на НАТО във Варна. Същият щял да се използва само за военни учения, така че Черно море щяло да остане мирно. Разбира се, един такъв център би могъл да бъде превърнат буквално за часове в пълноценна военноморска база с ядрено оръжие и останалите му такъми, който да послужи за плацдарм за нападение срещу Русия. Твърдят го уважавани военни експерти, но не очаквайте мнението им да бъде тиражирано от медийните пудели на властта. Друг е въпросът, че „мирното Черно море цяло лято вря и кипя от всевъзможни натовски военни учения… така че то отдавна не е мирно.

След срещата Тръмп- Борисов можем да обобщим следното: България ще харчи още повече пари, за да захранва американската военна и енергийна индустрия. Тръмп е доволен, защото ще му пълним хазната, а Борисов – защото американците няма да го свалят от власт. Честито на печелившите, а на българския народ пожелаваме да е жив и здрав! И да работи яко, че да плаща мутренския масраф на на един самозабравил се сатрап и шайката му. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. НЕ НАРОД БЪЛГАРСКИ А ЦИГАНИЗИРАНИ ОПРОСТАЧЕНИ МЪРШИ ОСТАНАХА В БЪЛГАРИЯ АКО БЯХА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДО СЕГА ЩЯХА ДА ГРЪМНАТ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ НЯМАШЕ ДА СПРЪТ ПРОТЕСТИТЕ ДО БЪЛНА ПОЧЕДА И ИЗРИТВАНЕ НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ХАК ВИ Е ПРОСТАЦИ УМИРАЙТЕ БОКЛУЦИ БРАТСКА РУСИЯ ИМА ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТИ ЩЕ ВИ ИЗБИЕ КАТО МУХИ ДА ПУКНЕТЕ ДАНО ПРЕДАТЕЛИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАТУЙ ЧЕ МЪЛЧИТЕ

  2. Абсолютна истина е и тоя пореден материал, отново и отново благодаря!
    А върху Банкянския простак, тая гнила Тиква, изпечен престъпник и мафиот, да се стоварят всичките проклятия на света и всепомитащият гняв на изтерзания ни народ! Ще дойде и тоя ден, преди изродът да довърши и децата ни!

  3. РАЗСТРЕЛ ЗА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИОТИ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ

    • Пишеш глупости като тотален невежа. В България никога не е имало комунизъм, освен това си нямаш понятие какво означава тая дума. Образовай се, преди да бълваш простотии.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *