СБУ добави журналиста Диляна Гайтанджиева в Списъка си с Цели за Ликвидиране на украинския „Миротворец“ + ИНТЕРВЮ С РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТКА ВИЖ ТУК:

СБУ са добавили българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева в списъка с цели за ликвидиране на сайта „Миротворец“. Според съобщението името на журналистката с нейни снимки и данни за година, място на раждане, профили в социалните мрежи и медийни публикации, както и личният й блог са добавени в базата данни от СБУ на 15 април тази година.

ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА В СПИСЪКА НА „МИРОТВОРЕЦ“ – ВИЖ ТУК

Част от хората в този списък бяха убити, след което на снимките им в сайта на „Миротворец“ бе изписано „Ликвидиран“. През август миналата година един от журналистите в списъка Дария Дугина беше убита при бомбен атентат край Москва в автомобила си. За извършител Русия обвини агент на украинските тайни служби.

Военният кореспондент Владлен Татарски, чието име също е в списъка „Миротверец“, беше убит при взрив в кафене в Санкт Петербург. Момичето, доставило бомбата, разказа, че е изпълнявала задача от Украйна, като й било обещано, ако я изпълни успешно, да бъде взета на работа в украинска медия. След смъртта на Татарски на сайта на „Миротворец“ се появи надпис към снимката му, гласящ: „Ликвидиран“.

Списъкът на СБУ в сайта „Миротворец“ непрекъснато се обновява, като към него се добавят все нови и нови лица, предвидени от управляващата в Киев терористична банда за отстрел. Той обхваща хиляди журналисти, политици и общественици от целия свят. Сред тях са унгарският премиер Виктор Орбан, хърватският президент Зоран Миланович, генералният секретар на „Амнести Интернешънъл“ Агнес Каламард, американският журналист от NBC News Киър Симънс, основателят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс и стотици други.

Сред българите в черния списък с врагове на Украйна са и проф. Иво Христов, и доц. Валентин Вацев.

„Миротворец“ е украински сайт с база данни с минимална видима част и с вход за достъп до подробностите само за служители от украинските служби, както и за чуждестранни служби, в който се събира информация за лица, които Украйна счита за врагове на страната. Списъкът стана известен като черен списък за убиване, когато хора от списъка бяха убити и след всяко убийство на сайта с гротескното име „Миротверец“ се поставя надпис „Ликвидиран“.

Като адрес на сайта са посочени Лангли, Вирджиния (в Лангли се намира централата на ЦРУ), а също и: Варшава, Полша.

Върховният комисар на ООН за правата на човека (OHCHR) призова Украйна да разследва сайта. „Миротворец“ обаче продължава работата си въпреки многократните искания от страна на ООН, посланиците на Г-7, ЕС и правозащитни групи да го затворят. Въпреки че няма официален статут, той се използва от граничните служби на Киев като допълнение към правителствените бази данни на контролно-пропускателните пунктове на Украйна. През 2018 г. германското външно министерство поиска от украинското правителство да изтрие уебсайта.

ВИЖ ИНТЕРВЮ С ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА ПО СЛУЧАЯ:

Диляна Гайтанджиева: Сложиха ме в Списък за Ликвидиpaнe

https://youtu.be/DJ9hpEszWKg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Мълчанието на българските власи е оглушително. Следва въпроса това български власти ли са? Или са украински, защото видите ли България била Украйна, както се изрази“ един български депутат“.

    • Това е колониална администрация на американската колония бивша България.

      • Чиято задача е да избие православните, за да засели територията с обичащи сатаната подчовечета.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *