САЩ дава оръжие за 1 милиард долара на Украйна!

УкрайнаДолната камара на Конгреса на САЩ представи законопроект, според който ще се отпуснат  1 милиард долара за военна помощ за Украйна, пише Газета ру.

Според законопроекта, до 2017 година щатите предоставят военна помощ и модерно въоръжение на Киев, като не е ясно кога ще пристигнат първите доставки.

Междувременно войници, мобилизирани от украинската армия, започнаха да дезертират в Донецк и да се предават в плен на опълченците. Командирът на цяла рота, която се е предала, обяснява пред медиите, че е била поставена в капан от своите. Докато атакували, зад тях вървяло военно подразделение, което имало неясни за другите цели. Тръгнал слух, че това са хора от наказателния отряд, който ще разсрелва всеки дезертьор и ще представи смъртта му като станала по вина на врага и в престрелката.

Разбрахме, че нямаме друг изход да запазим живота си, освен да се предадем, твърди командирът на подразделението. Според него вече има случаи на разсреляни военослужащи, които са отказали да се бият на импровизирания фронт и да застрелват свои събратя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *