Руснаците обявиха, че са се провалили всички опити за украинско настъпление в посока Запорожие

Руските войски отблъскват всички опити на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да настъпят в Запорожка посока, врагът понася огромни загуби. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация, предаде ТАСС.

„Всички опити на въоръжените сили на Украйна да настъпят в Запорожка посока се обръщат срещу тях. Залпове от снаряди отблъскват атакуващите групи на ВСУ, като огромни загуби понасят и войниците им в окопите. Но необяснимо те отново и отново биват изпращани от командването си на безсмислени атаки. И това, при положение, че нашите бойци не им позволяват да се приближат по-близо от един оръдеен изстрел“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Министерството публикува кадри от работата на екипажите на 152-мм самоходни артилерийски установки „Гиацинт-С“ на Източния военен окръг (ВВО), които безмилостно унищожават военна техника и маскирани позиции на въоръжените сили на Украйна на Времевския перваз.

Временно изпълняващият длъжността командир на артилерийска батарея каза, че на неговия участък от линията на съприкосновение въоръжените сили на Украйна воюват изцяло със западно оръжие. „Западните оръжия са представени от гаубици M777, има и реактивни системи за залпов огън HIMARS“, каза руският военен.

Според него руските артилерийски системи имат отчетливо предимство пред западните оръжия. „Имаме предимство дори по отношение на мощността на снарядите, надеждността на цевта. Техните имат недостатъци – най-същественият е, че всичко в тях е електроника. Нашите разчитат на механика. Счупи се – отидеш и смениш, докато в западните системи и най-малката повреда в повечето случаи е фатална за системата“, обясни командирът.

Артилерийските части на Западния военен окръг на руската армия използват прецизни удари от гаубици Мста-Б и Д-30 за унищожаване на украински артилерийски позиции, обстрелващи населени места в Белгородска област, съобщиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Руската федерация. Унищожават се опорни пунктове на взводове, които са разположени по руската граница. „Те извършват разузнаване от разстояние на нашата територия и обстрелват нашата територия, нашите цивилни и нашите селища“, разказва един от военнослужещите във видео, разпространено от Министерството на отбраната.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *