Руският посланик в ООН: Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия

Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, предаде ТАСС.

„Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи“, заяви дипломатът.

По думите му, Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме „специална военна операция“ в Украйна, каза още Небензя.

Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят“, каза Небензя, цитиран от ДПА. „Германски танкове отново убиват руснаци“, добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове „Леопард“, които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това, което може да стане /и станало/ с Русия не се дължи не толкова на превъзходствоно на т.н. Запада, колкото на самите руснаци. Имало „Единный могучий Советский Союз“, който здраво държеше в ръцете мустакатия грузинец, дойде Хрущов и подари Крим на Укаинска АССР, /но все още в състава на СССР/, с аргумиета „так лучше“. Дойде Елцин/Горбачов и разпердушини „Единный магучий“ на 15 „независими държави, които се управляват от 15 дерибейчета, подобни на нашия ББ. Дойде Путин, на когото възлагахме големи надежди, не толкова че ще обедини отново 15-те републки, колкото ще превърне Русия в могъща просперираща държава, с мнението на която ще се съобразяват САЩ и ЕС. И какво стана или остана?…Ето вече една цяла година …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *