Руският посланик във Вашингтон: Русия и САЩ може да влязат в пряк военен сблъсък!

Американското издание на Newsweek публикува интервю с руския посланик в САЩ Анатолий Антонов, в който той твърди, че нежеланието на киевския режим да спре геноцида над руснаците в Данбас и Южна Украйна и да изпълни задълженията си по международните споразумения е довело до военните действия в Украйна.

Посланикът добави, че заради „националистическата ярост и реваншистките настроения на киевския режим“ Украйна „избра пътя на яростна милитаризация“ с помощ от западните държави. „Страните от НАТО започнаха военно развитие на Украйна. Тя беше наводнена от западни оръжия, а чашата на търпението ни преля, когато президентът Владимир Зеленски обяви плановете на Киев да се снабди с ядрени оръжия. Нещо, което застрашава не само Русия и другите съседни на Украйна страни, но и целия свят“, каза Антонов.

„Западните държави са пряко замесени в текущите събития, тъй като продължават да напомпват Украйна с оръжия и боеприпаси, като по този начин провокират допълнителни кръвопролития“, каза дипломатът.

Предупреждаваме, че подобни действия са опасни, тъй като са насочени срещу нашата държава. Те могат да изведат САЩ и Русия на полето на пряка военна конфронтация. „Всякакви доставки на оръжия и военна техника от Запада, извършвани с транспортни конвои през територията на Украйна, са легитимна военна цел за нашите въоръжени сили“, подчерта посланик Антонов.

Посланикът отбеляза, че „смъртта на Минските споразумения“ е резултат от националистическата лудост и напълно незаслужените реваншистки настроения на киевския фашистки режим към Русия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА НЕ ЛЪЖЕ АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА Е

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *