Руският пилот на хеликоптер, дезертирал в Украйна, е открит застрелян в Испания

Руският пилот на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди около 6 месеца, бе открит застрелян в Испания, съобщи вчера говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов, цитиран от ДПА. Говорителят не даде повече подробности за обстоятелствата около смъртта на пилота.

Според информация в украински медии той е живял в Испания с приятелката си, когато е бил убит. Испанските власти засега не са коментирали случая.

Пилотът Максим Кузминов прелетя от Русия в Украйна миналия август с военен хеликоптер Ми-8 в пълно бойно снаряжение. След като кацна на украинско летище двамата други членове на екипажа се опитали да избягат, но били застреляни, припомня украинският източник.

Кузминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 долара за дезертирането си и предаването на руския иновативен хеликоптер в ръцете на украинската армия. Руската държавна телевизия съобщи през есента, че руските спецслужби са получили нареждане да ликвидират мъжа, който Москва смята за предател.

Украйна е обявила максимална награда от 990 000 долара за руски дезертьори, които успеят да им предадат поверената им бойна летателна техника, посочва ДПА.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. На предателите никой не прощава. Те си мислят че ще се скрият. Е сега да си харчи парите в рая.

    • Рая е за праведниците. Тоя предател и болкук е вече в пъкъла. Вечна мъка и болка. Това е

  2. Бахти бунака ! В Испания и ОАЕ гъмжи от руснаци , нали поне дузина ще го видят и веднага става ясно кой си и какъв си. Така трябва да бъде със всички предатели !

  3. Трябва и руснаците да крадат подобна техника и модерни технологии, каквото повикало, такова се обадило!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *