Русия съобщи, че използва Лазерно Оръжие в Украйна

Русия използва лазерно оръжие при военните си действия в Украйна, заяви днес по време на пресконференция руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС. Става въпрос за новия руски лазерен комплекс „Задира“, който може да поразява цели на разстояние до пет километра.

„Тези комплекси вече влизат на въоръжение в нашите въоръжени сили, а първите от тях вече се използват на фронта в Донбас“, каза Борисов по Първи канал на руската държавна телевизия. Той поясни, че най-новият лазерен комплекс „Задира“ е по-мощен от предшественика си „Пересвет“, чиято функция е да заслепи разузнавателни спътници на разстояние до 1500 километра.

За разлика от него „Задира“ нанася физически поражения. Лазерът „Задира“ изпепелява обекти, отдалечени на разстояние до 5 километра чрез топлинно въздействие. По думите на Борисов такъв комплекс може също и „свободно да сваля различни класове дронове“, като спестява изразходването на скъпи ракети от типа „Панцир“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Щом Русия започва рекламната кампания, значи в Генералният им щаб са докладвали вече за победата. Започнаха да карат на фронта бутикови за армията оръжия, които обаче ще бъдат хит на пазара. Оръжието на победителите е винаги най-добро.
    Втората знакова акция е изгонването на стотици дипломати, от които по принцип никой победител не се нуждае. Украйна залитна, преди падането, но както в бокса, това е вече ясен знак, какво ще последва. Да се готви Европа!

  2. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ФАШИСТИ СПАСЕТЕ НИ ОТ НАТО ЕС САЩ СОРОС ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ 90% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ С ВАС ВОВЕКИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ МЕДИИ СОЦИОЛОЗИ И ПОЛИТОЛОЗИ ПЛАЩАТ ИМ ДА ЛЪЖАТ РУСКИ РОДНИ БРАТЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ БЕЗПЛАТНО ТЯ Е ВЕЧНА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *