Русия: САЩ прехвърлят Оръжия и Бойна Техника в Украйна със самолети!

Само през последните 2 дни САЩ са изпратили 6 военно-транспортни самолета до Украйна, заяви днес на среща в Севастопол секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Той обеща армията да вземе допълнителни мерки за защитата на полуостров Крим от евентуално нападение.

Според Патрушев, който е много близък с руския президент Владимир Путин, западните държави начело със САЩ, „призовавайки ни да не взимаме мерки за осигуряване на нашата сигурност в по границите с Украйна, всъщност подтикват Киев към провокации“. „САЩ устно декларират своята незаинтересованост от назряващия военен конфликт, но всъщност тайно и масирано въоръжават украинската армия, увеличават присъствието на НАТО-нски кораби в Черно море под предлог, че планират военно учение“, каза Патрушев.

Той допълни, че паралелно с това, САЩ „доставят смъртоносни оръжия, обучават украински военнослужещи и засилват разузнавателната дейност в кримското направление с помощта на самолети и електронно оборудване“. „През последните дни над пет военно-транспортни самолета пристигнаха от американските авиобази на Балканите на територията на Украйна“, каза секретарят на Съвета за сигурност.

„Всички горепосочени фактори изискват от нас да приемем допълнителни цялостни мерки, които да гарантират защитата на руските национални интереси и сигурността на жителите на полуостров Крим“, заяви Патрушев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НИКОЙ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ ОТ ВСИЧКИ ИЗЛЕЗЛИ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ АМИН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *