Русия: Отблъснахме украински опит за превземане на Запорожката АЕЦ

Русия съобщи, че украински сили са се опитали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ на Каховското водохранилище в Запорожка област, но техният опит е бил отблъснат след няколкочасово сражение, предаде Ройтерс, позовавайки се на държавната агенция РИА Новости.

„След обстрел на града беше направен опит за десант, включително опит за превземане на Запорожката АЕЦ. Сражението продължи няколко часа, най-малко три, до три и половина часа“, заяви ръководителят на местната администрация Владимир Рогов. Той добави, че атаката е била „отблъсната“, в нея са участвали не по-малко от 30 украински катера, от които половината са били потопени. (Запорожката АЕЦ е на бреговете на Каховското водохранилище на р. Днепър, бел. ред).

Новата проруска администрация в град Енергодар съобщи, че по сградата на администрацията и по градската инфраструктура ВСУ са нанесли удари с американска реактивна система за залпов огън „Хаймарс“, предаде ТАСС. Били са повредени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за пострадали.

Рогов също така заяви, че в района на бойните действия в Запорожка област се сражават около 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло в момента на страната на украинските въоръжени сили се сражават наемници от 34 страни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *