Русия и Китай обявиха „Съюз от нов тип“

Русия и Китай са изградили „Съюз от нов тип“, който превъзхожда военно-политическите съюзи от Студената война. Това обявиха в съвместно изявление руския президент Владимир Путин и китайския държавен глава Си Дзинпин, което направиха по време на посещението на руския лидер в Пекин.

Новият тип руско-китайски отношения превъзхожда военно-политическите съюзи от Студената война:

„Приятелството между нашите две държави няма граници, няма забранени зони и теми в сътрудничеството помежду ни, укрепването на двустранното стратегическо сътрудничество между нашите две държави не е насочено срещу трети страни. То не се влияе от нестабилната международна среда и промените в ситуацията в трети страни“.

Москва отбелязва положителното значение на китайската концепция за „общност за обща съдба за човечеството“, а Пекин отбелязва положителната роля на руските усилия за формиране на справедлива многополюсна система в международните отношения. Путин и Си Дзинпин заявиха, че страните им ще работят за установяването на многополюрен световен ред на планетата.

Двете страни призоваха НАТО да спре да се разширява

Русия и Китай възнамеряват да засилят интегрирането на плановете за развитие на ЕврАзийския икономически съюз, ШОС и инициативата „Един пояс, един път“ и ще засилят сътрудничеството в рамките на многостранни механизми, включително чрез ООН.

Москва и Пекин задълбочават и сътрудничеството си в разработването на иновативни технологии и високотехнологичните отрасли на икономиката.

Страните възнамеряват твърдо да отстояват неприкосновеността на резултатите и зоните на влияние от Втората световна война и установения следвоенен световен ред и ще се противопоставят на западните опити за изкривяване и фалшифициране на историята свързана с ВСВ.

Преговорите по новия военно-икономически съюз между лидерите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин продължиха близо 4 часа.

После Си Дзинпин организира тържествен обед за Путин, на който бяха обсъдени международни и регионални въпроси, съобщи китайското външно министерство. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА БРАТСКА РУСИЯ ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ СА И НАШИ ПРИЯТЕЛИ ТВОИТЕ ВРАГОВЕ СА И НАШИ ВРАГОВЕ ОБИЧАМЕ ВИ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА

  2. Това беше очаквано;след като САЩ се опитват да ги ръчкат с „ръжена“,сега ще видят Марта в сряда!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *