Русия: Истината е, че ЕС неистово иска „Северен поток-2“, но САЩ се опъва! Ще го завършим!

Санкциите на САЩ срещу газопровода „Северен поток 2“ са открит протекционизъм и много отчаяна тяхна мярка. Целта им е да пласират на европейския пазар своя много по-скъп втечнен газ. Страните от Европейския съюз са наясно с това и поддържат проекта „Северен поток-2“, защото той им е много по-изгоден финансово. И точно по тази причина ще го завършим. Това заяви руският вицепремиер Александър Новак в интервю за РБК-ТВ.

Александър Новак, вицепремиер на Руската федерация

„Рестрикциите и санкциите на САЩ към всички страни, участващи в проекта „Северен поток“ са открит протекционизъм. Основната цел на американските ни колеги е да лишат Европа от евтиния руски газ, а на негово място да пласират своя прескъп втечнен газ“, каза Новак.

„Този техен репресивен инструмент за натиск не е търговски и е абсолютно неконкурентен. Това е ясно на всички страни, които са заинтересовани от реализацията на този проект („Северен поток-2“), европейските държави и компании. Те всички поддържат проекта, затова съм уверен, че с тази подкрепа той ще бъде завършен. За Европа този газопровод е възможност да получи най- евтиния и екологично чист ресурс, с дългосрочна перспектива и с гарантиран обем на доставките“, добави вицепремиерът.

Новак каза още, че очаква строителството на тръбопровода да завърши до средата на тази година.

„Пускането в експлоатация на „Северен поток-2“ е въпрос на време – това е чисто технически въпрос. Въобще не се съобразяваме с никакви политики и още по-малко със санкции. 

Днес държавния секретар на САЩ Майк Помпео публикува на страницата си в Twitter съобщение, в което призова за „още по-твърди и безкомпромисни мерки на Запада срещу Русия“ заради строителството на двата газопровода. Той подчерта още, че нито една президентска администрация на САЩ не е действала толкова твърдо спрямо Москва, колкото администрацията на Доналд Тръмп.

Само час по-късно последва и светкавичния отговор на Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация отговори на Помпео, като публикува на официалната си страница в „Туитър“ картината на Адолф Нортен „Отстъплението на Наполеон“, придружена от надписа: „Продължавайте все така, корави западни момчета“.

„Продължавайте все така, корави западни момчета“

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ

  2. ВРАЗУМИ СЕ НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ ПАРТИЯ КОЯТО Е СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ АКО ИСКАТЕ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА НИ И РОДИНАТА СПАСЕНИЕТО ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ПРЕДАТЕЛСКА ФАШИСТКА ХУНТА ГЕРБ Е САМО БСП НЕ РАЗПИЛЯВАЙТЕ УСЪРДИЕТО СИ ПО МАЛКИТЕ ПАРТИИ НАДЕЖДАТА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ И ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА НИ Е САМО БСП АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО И ВЪЗРАЖДАНЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ КОИТО ИСКАТ ДРУЖБА С БРАТУШКИТЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

  3. БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН КОЙТО ВДИГНЕ РЪКА СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ПРОКЛЕТ ДА Е ЗАЕДНО СЪС ПОТОМСТВОТО СИ И ЖИВ НИКОГА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ У ДОМА НАТО ЕС САЩ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ

  4. БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И МУТРОПОЛИЦИЯ СА НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ НАПРАЗНО ЯДЪТ НАРОДНИ ПАРИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЩЕ ВИ ПРАТИ ГОСПОД ИЗТРЕБЛЕНИЕ ЩОМ ВДИГАТЕ РЪКА СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  5. Колко лецимерие има в политиката на САЩ и по-спецално в администрацията на Трамп. Веднъж говорят за руската намеса в изборите, а сега че никой не е водил по-твърда политика по отношение на Русия. Европейците с основание се опасяват че СП-2 чака съдбата на Южен Поток, ще загубят милиарди и ще внасят некачествен и пре-скъп американски шистов таз. Интереса клати феса, но не винаги – ето на тепсия ви поднасят евтин и качествен газ, а вие не та не. Не искаме да бъдем зависими. Евтино позьорство.

  6. Колко лецимерие има в политиката на САЩ и по-спецално в администрацията на Трамп. Веднъж говорят за руската намеса в изборите, а сега че никой не е водил по-твърда политика по отношение на Русия. Европейците с основание се опасяват че СП-2 чака съдбата на Южен Поток, ще загубят милиарди и ще внасят некачествен и пре-скъп американски шистов таз. Интереса клати феса, но не винаги – ето на тепсия ви поднасят евтин и качествен газ, а вие не та не. Не искаме да бъдем зависими. Като си нямате свой газ, все от някой ще бъдете зависими. Евтино позьорство.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *