Румен Радев ЗАСТРЕЛЯ ЕС: САЩ ни Третират като Колония! Ако не се Помири с Русия – Европейският съюз ИЗЧЕЗВА! Виж Тук:

На икономическия форум във Варшава държавният глава Румен Радев заяви, че Евросъюза трябва незабавно да прекрати конфронтацията с Русия. Президентът подчерта, че Брюксел трябва да се ръководи от три принципа – свързаност, сътрудничество и сигурност. Иначе ще изчезне.

Румен Радев заяви, че говори не от свое, а от името на българския народ. И на народите от континента Европа.

По думите на нашия президент, народите от Източна, Централна и Западна Европа вече многократно и недвусмислено са изразили волята си да живеят в мир и сътрудничество както с Русия, така и помежду си. Защото хората много добре разбират, че противопоставянето, конфронтацията и ескалацията на напрежението в международните отношения не водят до нищо добро за обикновения човек. А макар и студена, тази война създава единствено условия за увеличаване на вече съществуващите десетки  милиарди загуби от санкции и контрасанкции. Загуби, които са в полза на световната финансова олигархия, но се покриват от обикновения човек.

Според Президента няма печеливши страни от конфронтацията. Тя само увеличава бедността и мизерията сред хората. Както и социалното недоволство, което той очаква да избухне всеки момент.

Пак по думите на Радев от форума: Все още не е измислен по-добър начин за просперитет на народите и държавите, от мира, сътрудничеството и ползотворните политически и икономически връзки между страните от Европа и целия свят. „Ние сме призвани от своите народи да сложим веднъж завинаги край на глобалното противопоставяне, което води само до непрекъснат ръст на тероризма и увеличаване на локалните междудържавни конфликти.

„В крайна сметка, глобалното противопоставяне е пряк път към генериране на „неразрешими“ конфликти. Път към война в студения и горещ вариант. Път към дебнещия всички нас ядрен апокалипсис“, заяви още Президентът.

Човечеството, каза Радев, има сили да преодолее тежката безизходица в отношенията между Русия и Запада. Защото другият вариант е пълномащабна Трета световна война, която със сигурност ще е последна за човешката цивилизация.

Румен Радев постави и акцент върху важността от бързото решаване на украинската криза. Според него не можем да говорим за глобална сигурност, ако в сърцето на Европа и в непосредствено съседство с Русия се поддържа и ескалира един изкуствен конфликт, който е нужен само на шепа международни финансови спекуланти.

Всяка нестабилност, било около Русия или около САЩ, е огромна заплаха за целия свят. Защото води до последствия, които по всяка вероятност никой няма да успее да контролира. Как може да се контролира ядрената война? Или непрекъснатото увеличаване на ядрената мощ на двете свръхдържави – Русия и Съединените щати?

Светът трябва да се избави от нова спирала на ядрена надпревара. И изобщо на каквато и да било надпревара в сферата на въоръжаването. Понеже трупането на оръжия води само до едно. До неконтролируемо нарастване на вероятността от избухване на локални и глаболни конфликти. Ето защо, според Радев, конфликтът в Украйна трябва час по-скоро да бъде разрешен. Понеже този конфликт е заплаха за сигурността и мира в света.

Президентът Радев не пропусна да изведе още един акцент. За да просъществува Евросъюза, по думите му, той трябва да развива политиките на сближаване между страните-членки. Затова Румен Радев в прав текст заяви, цитираме: „ЕС може да работи ефективно само ако постига балансирани нива на развитие, като помага на новите държави-членки да достигнат СТАНДАРТА на ЖИВОТ на по-старите.“

Всеки знае какво означава това: Нашият президент не се замисли и минута да покаже на Брюксел, че досегашните политики на ЕС само разрушават икономиките на източноевропейските страни. И че това поражда законно недоволство и желание на хората, не само на изток, но и тези на запад, да избягат колкото се може по-бързо от ЕС.

Президентът индиректно заяви, че Евросъюзът се е превърнал в огромен капан за новоприетите страни от Източна Европа. И че хората в тези, превърнати в западни колонии, държави са крайно недоволни и гневни от едно такова съвсем нежелано развитие на нещата. Този гняв, според Румен Радев, може да бъде туширан само ако се даде възможност на държавите свободно да развиват своите икономики. Без измислените правила на Брюксел и Вашингтон. Без диктата на брюкселската бюрокрация и ЦРУ.

„В противен случай Евросъюзът ще изчезне“, категоричен е президентът. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

53 коментара

  1. ТОЛКОВА ТРЕЗВО МИСЛЕНЕ ЧЕ ЕДВАЛИ ИМА ЧОВЕК КОЙТО ДА НЕ СЕ ЗАМИСЛИ ЧЕ ТОВА Е ИЗХОДА !

  2. 9 uli 2017 blagodarim ti gospodi nie balgarskia narod ti blagodarim gospodi za miga v koito nasata molba e dokosnala sarceto ti gospodi blagodarim ti za tozi boji dar general rumen radev tozi e nai skapia podarak koito pravis gospodi na obednelia ni narod blagodarim ti gospodi blagodarim ti i za nasite bratia velikia ruski narod blagosloven da e general rumen radev i bratska rusia

    • Мария, научи се да пишеш и тогава пиши, извини ме, но си много неграмотна, от такива хора, такава и държава, съжалявам, не си само ти,чак ми е болно.

      • Е Аманда и от тъкива като тебе жалки злобарки и грамотници напълнихте България с мафиоти ,буклуци,човеко подобни фашисти и я онищожавате и ограбвате

      • Мина права си с такива неграмотници на къде сме тръгнали. Ти като си толкова грамотна какво хубаво каза за родината си.Какво ли разбирам от грамотност. Но си направих труда да прочета какво е написала и за тая неграмотната гласувам с две ръце. А с теб на война не пойду.

  3. Ако точно са предадени думите на ПРЕЗИДЕНТА,то аз му се възхищавам на откритостта и смелостта!Успехи,господин ПРЕЗИДЕНТ!

  4. Нашият президент г-н Румен Радев е абсолютен! Изключително умен и свестен мъж, да ни е жив и здрав той и съпругата му Десислава Радева! Имам му доверие!!! Винаги премерен, точен и мъдър!

  5. Какво става??? На хапчета ли е президента и ако да, защо не си ги взема редовно?+??

    • Цървул,май ти не си пиеш редовно хапчетата…

    • Май вие сте на хапчета и трябва незабавно да потърсите Психиатър. Да те спаси докато е време. . А такива като вас който не си пише името от страх от своя вожд

    • Това ‘е’обратно, като какъв те представя?.. – От ония дето са все на въпреки, нали?

  6. ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!БРАВО!!!!!

  7. А Ева само в едно изречение доказа, че глупостта върви по хората, не по животните. Може да е казал нещо глупаво, не всеки е умен колкото Ева, но едва ли е наговорил толкова, колкото любимият и Плевнелиев за пет минути във бсяко свое изказване, четено от лиШче…

  8. Браво г-н Радев! Този път сте птаво в десетката! Продължавайте да говорите и рсботитр по СЪЩЕСТВЕНИТЕ проблеми на БЪЛГАРИТЕ! По несъществените има много чолитици да говорят!

  9. general radev e gordost i nadejda na balgarskia narod blagosloven da ste generale blagosloveni da sa decata vi i roditelite vi che sa vi sazdali blagodarim vi gordeem sa s vas da ste liv i zdrav mnogo dalgi godini

  10. boiko mrasno kuche vijdas li kak se zastitavat narodni interesi mahai se ot livota ni mrastniko da puknes dano

    • Е, госпожо Господинова, много жлъч и злоба има у вас. Бойко Борисов е министър-председател по волята на избирателите, но явно на по-културните от вас. Харесвайте си когото искате, но проявявайте уважение към хората, които не мислят като вас.

  11. „…избухване на локални и глаболни конфликти…“
    ГлаБОЛНИТЕ конфликти не са страшни. Страшни са ГлаЗДРАВИТЕ конфликти.
    А няма по-страшно от неграмотна истерична другарка като другарката господинова 777 /с малка буква, естествено/. Обзалагам се на пет лева, че няма представа какво значи думата „благословен“.
    …nie balgarskia narod… Ако вие, госпожо господинова /с малка буква/ сте българският народ, аз твърдо отказвам да бъда част от този народ. Ще се присъединя към народа на Буркина Фасо.

    • Присъедини се ако щеш и към южна африка със малки букви тъпанар тъп

    • ЩОМ ТАКА ЛЕСНО МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ НАРОД И РОДИНА УБЕДИХТЕ МЕ, ЧЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИН. И ВСИЧКО ТОВА САМО ЗАЩОТО НЕ ВИ ХАРЕСВА, ЧЕ НЯКОЙ ХАРЕСВА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ?! АКО НЯКОЙ НАПИШЕ НЕЩО ВЪЗТОРЖЕНО ЗА БОЙКО ПАК ЛИ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ СВОЯ НАРОД???

  12. Статиите в skandalno.net нямат равни на себе си, за разлика от коментарите. Така че, ако Радев иска да постигне своите цели, то народът от който произлизат тези коментатори, трябва да е на ниво да може да го подкрепи.

  13. veselin ilkov stom ti e tolkova lesno da se otkajes ot nacionalnosta si samo zaradi mene samniavam se v tvoiata nacionalna chest vmesto da se zaiajdas s men niamas li mnenie za publikaciata po gore da izrazis mai ne ti haresva vazhistenieto ni za prezidenta

  14. Сайтът е добър, статиите в него чудесни анализи. Чета го с удоволствие, защото видно в него работят истински журналисти. Чета с интерес и коментарите, но само на кирилица.

  15. Госпожо maria gospodinova 777, моля Ви, пишете на кирилица, не ни тормозете повече!

  16. А бе Хора, никой няма и не може да ни оправи, докато ние самите лично не се ограмотим и спрем да се плюем. Възмутена съм от това което чета, как се плюете, това нормално ли е? и всеки си мисли че е голяма работа

  17. От 4,5 гд. говоря че, този педераски съюз трябва да изчезне че в Брюксел има едни търтей които живеят на широко,имитират че вършат някаква работа.Долу тези боклуци или да ти е.а и европейският съюз.

  18. Àko това са глупости според теб ,то според мен ти си едно нищо немислещо същество.

  19. Моите почитания и уважение г-н ПРЕЗИДЕНТ.Дълбоко уважаващ НАРОД и РОДИНА.Мъдър Човек и още по-мъдър ръководител-умен и далновиден ПРЕЗИДЕНТ-мислите за народа си и назовавате събитията,такива-каквито са.Искате да промените живота ни към по-добро,защото до сега нищо добро не видяхме от влизането ни в Евросъюза!Думи,думи и само думи-голословие и подмяна!Народа направи своя избор-правилнияти това е нашият ПРЕЗИДЕНТ!

  20. 10 8li 2017 zapomnete tzi data kak mafiota borisov obiavi ot turska tribuna nai goliamoto si predatelstvo srestu balgarskia narod proklet da si boiko prokleta da e dasteria ti proklet da e i vnuka ti ako se nameri koi da te ubie nie naroda na balgaria ste se radvame da puknes dano

  21. 11 uli 2017 radvaite se na narodnata lubov i priznanie general radev v polsa vie zastitihte jelanieto na balgarskia narod obichame vi general radev da ste jiv i zdrav dalgi godini nie naroda na balgaria sme platno do vas da jivee bratska rusia

  22. Господин Радев е истински мъдрец. За съжаление голяма част от тълпата на която говори, е напълно оглупяла.

  23. ЕДВА ЛИ ПРЕЗИДЕНТА Е КАЗАЛ НЕЩО ПОДОБНО. ПО-СКОРО НИЩО НЕ Е КАЗАЛ А Е СТОЯЛ ЗАМРЪЗНАЛ В СТОЙКА „МИРНО,РАВНИС,ЗА ПОООЧЕСТ“ ПРЕД ГОСПОДАРИТЕ КОИТО ГО ПОСТАВИХА НА „ДОНДУКОВ“-2.
    А ИВО МАКЕДОНСКИ СИ ИЗМИСЛЯ.

  24. Иво Македонски нищо не си съчинява, опитва се да отвори очите на някои все още спящи българи като Вас, Луд Радевист!
    Имам щастието да познавам и разговарям с майката на вече бивш пряко подчинен на ген.Радев военнослужащ. Всеобщо мнение сред всичките му вече бивши подчинени е, че е много строг, държащ на диспицлината. Дълбоко уважаван като шеф заради принципността, честността и високата ерудиция.
    Това е мнението на човек, който е имал преки контакти с Генерала.
    Всеки мечтае за такъв началник! Ние, българите, имам щастието вече да ни представлява именно президента Румен Радев.

    • Prezidenta si e na mjastoto i dobre govori ,nai posle imame prezident koito si izpalnjava rabotata , da e zsiv i zdrav ,i mir da stane v Evropa ,da razberat 4e neni trjabvat ,migranti te izkat da ni iztrepjat ,onistozset te da zsivejat na naseto mjsto a nie da sme tehni robi ,slogi a te da ni prevzemjat .V Brussel koga ste razberat na Soros politikata inegovite fondacii sa protiv nas ,izkat da ni onistozset ,da ni izkoljat bratja ,sabuzsdaitese stiga ste dremali ,do koga ste spite.DA ZSIVEE BALGARIJA I EVROPEISKITE NARODI KOITO OBI4AT SVOBODATA I NEOTRALNI DA SA ,TE DA SI RESAVAT VATRESNITE PROBLEMI.DA ZSIVEE PRIMERA NA UNGARIJA GP. ORBAN VIKTOR,TOI E RAZUMEN POLITIK .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *