Румен Радев: Борисов и Гешев се опитаха да излъжат българите, но Брюксел ги уличи в Измама!

В момента дебатът за върховенството на закона в България се води в Европейския парламент, докато българското Народно събрание отрича съществуването на проблема, въпреки протеста на една-две парламентарно представени опозиционни партии. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат народа за инициативата и темите на тяхното изслушване в ЕК. Брюксел обаче ги излови и уличи в лъжа. Само това е достатъчно да си подадат оставките.

Това заяви днес в свое изявление държавния глава Румен Радев.

Президентът коментира и позорната ситуация в сградата на парламента вчера, когато майки от „Системата ни убива“ и представители на протестиращите срещу управляващата мафия бяха изнесени насила от фоайето на парламента, където се бяха барикадирали от сутринта.

“Служителите на НСО са действали по указания на стопанката на народното събрание – госпожа Цвета Караянчева. Отново казвам – проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява службата, държавата и производството на лобистки закони. Когато управлението не разрешава проблемите на хората каква е логичната развръзка? Хората идват „на гости“ на това управление. Отдавна апелирам за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола на НСО”, посочи още Радев.

“Отдавна има всички условия Борисов и корумпираното му правителство да си подадат оставката. Виждате радикализацията на протеста. Това е нормална реакция – когато обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това протестиращите биват обиждани, неглижирани и дори някои от тях бити, това задълбочава кризата. Явно управляващите в момента се опитват да доразпределят порциите и отново да повлияят върху изборите, като ги манипулират. Мисля, че България се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес, отсече Радев.

Президентът бе категоричен, че ще наложи вето на този закон.

“Нека не забравяме – България е част от Европа. И е показателно, че дебатът за състоянието на демокрацията и върховенството на закона в България се води в Европейския парламент, докато българският отрича съществуването на проблема. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат българските граждани за инициативата и темите. Но Брюксел ги излови и уличи в лъжа. Само това е достатъчно да си подадат оставките“, заяви още Радев.

Президенът бе категоричен, че българите отдавна са подложени на масирана пропаганда за успехите на управлението и посочи, че тепърва ще се осъзнават мащабите на провала на държавността у нас.

„Съпоставете каква част от обществото и кои искат оставката на правителството и кои искат моята оставка и ще си отговорите сами как си обяснявам това“, посочи още президентът в отговор на журналистически въпрос. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Борисов се прави, че не е чул СОБСТВЕНИТЕ СИ ДУМИ!!! Представяте ли си каква степен на дебилно нахалство? „Ако аз бях Министър-председател…“ и поредицата после кой ги издрънка? Сега му ги пущат и той се ослушва като пръднал в кино. Това е жалка излагация на един самохвалко, без достойнство!

  2. Има 5 неща които Борисов старателно крие, те са:
    1. орисов беше член на БКП.
    2. Борисов беше щатен съгрудник на ДС.
    3. Борисов е седял в затвора Панкрац/Чехия за кражба и препродажба на коли.
    4. Борисов се е занимавал с наркотрафик.
    5. Борисов е замесен в убийството на Андрей Луканов.
    Радев, ти имаш цяла сурия от съветници и експерти. Нека те се поразровят в документите и архиви и ако намерят доказателства за това, публикувай ги, но не в социалните мрежи, защото средностатистическия българин няма достъп до тях, а в масмедии: пресата и ТВ. Тогава дори и най-верните му авери ще се отървят от него. Направи го, Радев, моля те.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *