Румен Петков: САЩ Натискат България! Искат да увеличат 8 пъти военния си контингент на наша територия!

„Имаме основание да считаме, че България е подложена на натиск за да бъдат разположени на нейна територия допълнителни US-военни контингенти- три пъти повече американски войници, отколкото са в момента“, разкри тази сутрин Румен Петков.

„Страната ни е подписала договор, според който на наша територия са разположени бази за обучение и подготовка на американски войници. Постоянният контингент в тези бази наброява 2500 армейци, а през тях могат да минават не повече от 5 000 рейнджъри в рамките на 3 месеца“, посочи Петков съдържанието на договорите, като обясни, че каквито и други допълнителни ангажименти да поеме правителството ни към САЩ в тази посока, това ще е престъпление към страната и народа ни.

Има информация, че в момента Съединените щати натискат Борисов действащият договор да бъде нарушен, така че вече в страната ни да пребивават от 15 до 20 хил. US-рейнджъри, заяви Петков.

Освен това: Като член на НАТО, България трябва да се възпротиви на масираното американско въоръжаване на Косово, изтъкна още Румен Петков. „Преди около месец Косово обяви официално, че създава своя армия. На което и НАТО, и ЕС отговориха с по една плаха декларацийка, че такава стъпка е крайно неприемлива. И до там. А създаването на косовска армия противоречи на всички международни актове, с които държавите от Международната общност признаха Косово.

Независимо от това САЩ започнаха да въоръжават Косово като им доставят най-съвременни оръжия и бронетехника. Как е възможно НАТО като организация да е против това, а ключовият член на НАТО, САЩ въобще да не се съобразяват и да продължават въоръжаването?! Американците демонстрират двоен стандарт, който е крайно унизителен за останалите страни – членки на НАТО“, заяви Петков. „България, като член на НАТО, трябва да реагира, защото милитаризирането на Косово е бомба със закъснител буквално под носа ни, само на 60 км. от нашите граници. Повече от очевидно е, че между Сърбия и Косово напрежението ескалира и ще е цяло чудо ако не се стигне до военен конфликт“, коментира той.

„Да не говорим пък, че Косово (която все още е част от Сърбия) и Албания обявиха създаването на единни гранично-пропусквателни пунктове. Обаче Албания е член на НАТО и кандидат-член на ЕС, а Косово – не е. Накъде отиваме? И двете организации имат секретни бази данни и системи за сигурност… до които Косово вече ще има достъп. Повтарям- без да е член на нито една от двете организации. И никой не се противопоставя на това. Въпреки че границата между Албания и Косово буквално пада. Двойните стандарти в Европа и САЩ достигнаха своя абсолютен връх“, заяви още Румен Петков.

„Действащите от Втората световна война насам инструменти за решаване на международните конфликти вече не работят. Това доведе до срив на доверието в институциите. Вече никой не се съобразява с решенията на ООН. Системната криза в Близкия Изток, сблъсъкът Косово-Сърбия, прокси-войната между Иран и Саудитска Арабия в Йемен, конфликтът между Украйна и Русия, случаят „Хашоги“ в съседна Турция. Вече няма кой да ги регулира.

А в голямата си част тези конфликти са в нашия регион и България е пряко потърпевша. Вследствие на това напрежението на Балканите рязко ескалира. 

Преди 10 години страната ни тихомълком прие закон, с който унищожи разузнавателната си система. „Западът ни принуди да осветим имената на всички наши външни разузнавачи. Деактивирахме хора, които с десетилетия са залагали живота си в името на българския национален интерес. И го направихме като условие за членството ни в НАТО. И сега като член на НАТО, трябва да имаме разузнавателна мрежа. Но я нямаме. Ето защо: Не е тайна, че разузнаването и контраразузнаването в България имат тежък проблем с набирането на кадри. Никой не иска да се хваща на подобна работа, защото не е сигурно, че ще остане в анонимност. Никой не знае кой утре ще извади и осветли списъците с агенти“, заяви Петков.

Заплахата от все по-набъбващото като количество и разпространение по света ядрено въоръжение става все по-голяма заради новата студена война между новосформиралите се блокове около САЩ и Русия“, посочи Петков и припомни, че на 7 ноември 2018 г. партията му „АБВ“ е предупредила, че „намирайки се на първа бойна линия в този конфликт, е твърде възможно страната ни да стане обект на ядрен контраудар“. „Тогава нито една институция, нито една парламентарно представена политическа сила не взе отношение по въпроса. Нещо по-лошо: парламентът и правителството подминаха въпроса, а това идва да покаже, че всъщност в Народното събрание реалните проблеми, свързани със сигурността на държавата и на нашите граждани, не са коментирани“, подчерта лидерът на АБВ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Така е.България от 30г.се управлява от продажни политици.И този беше част от тях,а сега се прави на загрижен.

  2. Пидериетков, много си двуличен, като говориш против НАТО. Не беше ли твой партиен лидер Г.Първанов, който на вкара в НАТО без да се допита до суверена за радост на оня с Трабанта.

  3. БЕЗХАБЕРИЕТО, ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА БЪЛГАРИНА.Основна,а може би една от многото. Румен Петков е съвършено прав, защо обаче нашите политици демонстрират такава смазваща импотентност. Че навремето Първанов си затвори очите, а еврейчето се просълзи от щастие, и никой не ни пита искаме ли да сме в нато. Години наред плащаме скъпо и прескъпо тази лудост, която може и да ни довърши като народ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *