Румен Гечев Алармира: ГЕРБ Точат СТРАХОВИТА ДАНЪЧНА СЕКИРА ЗА НАРОДА, Забранено им е да строят АЕЦ „Белене”

„ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците на населението с между 200 и 300 %. Което автоматично значи, че стандартът на живот на всеки българин ще падне двойно. Предвидили са дълбоко замразяване на проекта АЕЦ „Белене”. Докато са на власт, ГЕРБ никога няма да завършат този проект. И това става ясно не от другаде, а от предизборната им програма. За Борисов и шайката му да слугуват на „началниците“ си от Вашингтон и Брюксел, които ги държат на власт, е много по-важно от това да защитават интересите на българския народ“. Това предупреди на пресконференция днес депутатът от БСП проф. Румен Гечев. Той разкритикува икономическите безумия и лъжи в предизборната платформа на ГЕРБ.

Румен Гечев изведе няколко основни акцента. Професорът обърна внимание, че всички разчети по основните макроикономически показатели се основават на нереалистични очаквания на ГЕРБ за двуцифрен икономически растеж в периода 2021-2025 г. Нарастването на БВП на 196 милиарда лева до 2025 г. (стр.9 от програмата на ГЕРБ) би било възможно, ако икономиката ни расте средногодишно с фантастичните 14 %. Държа да отбележа, че с толкова не нарастваше дори икономиката на Китай в най-взривно-добрите й години. Затова и всички фантастични обещания на Борисов и хората му за революционно нарастване на средни и минимални заплати, пенсии и прочее, които пряко зависят от БВП са розови мечти, категоричен бе проф. Гечев.

Кандидатът за народен представител в Плевен от „Коалиция за България“ обърна внимание и на това, че в програмата си на практика ГЕРБ признават, че ще увеличат значително данъците и таксите както за физическите лица, така и за фирмите. Това увеличение може да е с от 200 до 300 %, защото на стр. 30 от програмата им се посочва, че ще се въведе „подоходен местен данък“, ще се проведе „реформа за таксуване на битовите отпадъци“ и ще се въведе „справедлива пазарна оценка на недвижимите имоти, собственост на граждани и фирми“. „Всичко това е ясна заявка за въвеждане на много нови и драстично увеличаване на вече съществуващите данъци и такси. При това умишлено не са заложили никакви числа. Но всеки икономист може да сметне, че вследствие на тези данъчни увеличения стандартът на всеки българин ще падне двойно. Както се казва, подлъгват ни да им подпишем празен предизборен чек. ГЕРБ лъжат нескопосано за данъчните си намерения. Но от самата им предизборна програма става ясно, че готвят много добре подострена и крайно тежка данъчна секира… Чака ни данъчна ескалация, която ще се стовари с най-страшна сила върху стотиците хиляди семейства с ниски доходи. Но и останалата част от населението няма да е особено щастлива”, заяви проф. Гечев.

Според него в предизборната си програма ГЕРБ показват завидно лицемерие, атакувайки с лъжи предложението на БСП за промени в данъчната система за доходите на физически лица. „На стр. 29 от програмата на ГЕРБ пише, че „ако се въведе необлагаем минимум, без да се променят ставките на средните доходи… бюджетът на страната ще изгуби между 1  и 1.5 милиарда“. Колко апокалиптично! Само че в платформата на БСП няма никакъв необлагаем минимум. 10 %-ият данък остава за всички доходи до 3 600 лева месечно. Пак да повторим, няма необлагаем доход, т. е. няма и загуби от 1.5 милиарда лева. Въпросът е, къде са чели „спецовете“ на ГЕРБ? Очевидно много са я закъсали и явно са поели непосилни ангажименти към менторите си от Вашингтон и Брюксел, щом са тръгнали да плашат избирателите с лъжи по гьобелсовски?

Проф. Румен Гечев коментира и бъдещето на проекта за АЕЦ „Белене” и неговото отсъствие в програмата на ГЕРБ. „Лъсна лицемерието на ГЕРБ за ядрената централа „Белене“. Лупингите на Борисов от „прекрасен и необходим проект“, през „гьол“ и „атрактивен проект за стратегически чужди инвеститори“ са приземени. В раздел „ Енергетика“ (стр. 45) от предизборната програма на ГЕРБ крещящо отсъства въобще думата „Белене“. Сякаш последно през 2018 г. ГЕРБ не внесе и не гласува в НС Решение за започване на преговори с потенциални инвеститори. Както и предупреждавахме, всичко това е било зле режисиран театър”, категоричен бе Румен Гечев. „Просто слугуването на ГЕРБ на чужди интереси беше крит от тях зад уж добри намерения. На българите вече би трябвало да им се е изяснило, че докато са на власт, ГЕРБ никога няма да завършат този проект. За тях „началниците“ от Вашингтон и Брюксел, които ги държат на власт, са по-важни от интересите на българския народ”, заяви проф. Румен Гечев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НЕ 6 А 6 МИЛИОНА ГОРДИ РУСКИ ШПИОНИ СМЕ УТРЕ В 10 30.ЧДА ПРАТИМ НАТО И ЕС ПО ДЯВОЛИТЕ И ЗАЕДНО С БРАТУШКИТЕ В ЕВРАЗИЯ ТАМ НИ Е МЯСТОТО ЗА ДА Е ЖИВА БЪЛГАРИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД 6 МИЛИОНА РУСКИ ШПИОНИ СМЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ТАКИВА НАВЕКИ И НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ ПРОМЕНИ

  2. Ако се въведе прогресивно подоходно облагане,трябва да има необлагаем минимум!

    • Ще има такъв минимум и той е всеки доход под 3 600 лв. Това е заложено в програмата на БСП – „Визия за България“ още преди 3 години. И в момента е актуална.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *