„Репресираният“ Кирил Маричков нанесе поредната обида на българите! Вижте как ги нарече:

Напоследък е модерно, когато някой бъде поканен на интервю, непременно да се изкаже и по адрес на българския народ и да го изкара виновен за всичко, което се случва в България.

Така стори и Кирил Маричков, който влезе в студиото на телевизия  ON AIR  да се похвали с 50-годишния юбилей на „Щурците“.  Изобщо не вярвах, че ще навършим 50 години и ще празнуваме юбилея, каза искрено той. Мислех, че ще останем в миналото. Но благодарение на публиката, оцеляхме.

След което ни в клин, ни в ръкав додаде.  Селска нация сме! Манталитетът ни е селски. Боли ме, че станахме такъв селски народ и започнахме да мислим и да реагираме като първични и нагли селяни. Такова ни стана мисленето.

Хората се умориха от липсата на справедливост и започнаха да се превръщат в Андрешковци.

Но все пак сме поели по вярната посока, каза  музикантът.

Я пак, господин Маричков?

Кои са селяните?

Тези, които идват на концертите ви и ви пълнят гушите, или тези, които нямат пари да дойдат?

Тези, които слушаха песните ви в младите си години и те звучаха по всички студентски бригади, по радиото, в ресторантите, даже в работническите столове?

Тези, които ви повярваха, че „Щурците“ са били репресирани по време на соца, или тези които не повярваха? Защото няма как репресирана група да гърми от всички касетофони навсякъде и по всяко време.

А после, след 10 ноември пръв излязохте на митингите да пеете за свободата и демокрацията.

Сега пък народът бил обезверен.

Та вие, всичките „репресирани“ от всички сфери му отнехте вярата?

Пяхте, крещяхте, вдигахте лозунги, виехте, че времето е НАШЕ, а се оказа само ВАШЕ.

Прекарахте всички българи през деветте кръга на ада и сега ги обвинявате, че са обезверени и озлобени.

И ги наричате селяни.

Защо? Защото нямат сили да вдигнат една революция, та да им попеете?

Или защото част от народът озверя, или се затвори в себе си, за да оцелее?

Грозно е да говорите това, господин Маричков.

Не за друго, а обиждате работливите селяни, с чиято екопродукция сигурно се храните. С тяхната пот и мъка.

Докато вашия син си играе с еврофондове и ги пропилява! Виж ТУК.

Грозно е да обвинявате другите, като самият вие убихте човек на пътя, но ви се размина.

Грозно е да твърдите, че хората са селяни, когато на вас ви подариха радио, а на другите не.

Какво ще кажете и за закрилата от Тодор Живков, която сте имали? /ВИЖ ТУК/

Там горе от сцената с многото прожектори не виждате хората, дали последното си левче за билет, да ви слушат и да си припомнят миналото. Селски ли ви миришат парите им?

Аз повече няма да дойда на ваш концерт, господине!

Селяните не ходят на такива места, нали?

Трябва да копаят и после да напопържат в кръчмата.

Не съм селянка, но няма да дойда!

Поздрави от една ваша бивша почитателка.

От днес ме изгубихте, а заедно с мен и хиляди честни и нормални българи!

Амин!

Автор Станислава Славова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. МАРИЧКОВ ОТ ДНЕС ПАДНАХТЕ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ЧИЙТО ГРЪБ СЕ ИЗДИГНАХТЕ И ЗАБРАВЕТЕ ЗА НАРОДНАТА ПУБЛИКА НЕБЛАГОДАРНИКО АКО ОЩЕ НЕ СИ НАЯСНО ПО КОЙ ПЪТ СИ ТРЪГНАЛ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ЕДИНСТВЕНОТО УСПЯЛО ВЪСТАНИЕ В НАШАТА ИСТОРИЯ Е НА СЕЛЯНИНА ИВАЙЛО

  2. ХАМЕЛЕОН. И ТОЧНО ЗА НЕГО И ТАКИВА КАТО НЕГО НЕБЛАГОДАРНИ ЛЮДЕ С ПЪЛНА СИЛА СЕ ОТНАСЯ“О, НЕРАЗУМНО И ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БОЛГАРИН…!“КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН. ТАКИВА „ЩУРЧЕТА“ СА СПОСОБНИ ДА ПЕЯТ И ЩЕ ПЕЯТ НА ВСЯКА ВЛАСТ, СТИГА ТЯ ДА ИМ ХВЪРИ МАЛКО ТРОШИЧЦИ ХЛЯБ, ЗА ДА ПРЕЖИВЕЯТ ЗИМАТА НА НАШЕТО НЕДОВОЛСТВО.А В КОЕ ЛИ ОБЩЕСТВО Е РАСЪЛ ТОЗИ МАСТИТ, С НЕСЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ,ЧУТОВЕН ЩУРЕЦ?

  3. Този беше любимец на Тато, после пръв взе да пее по митинги за демокрацията, после му подариха радио „Тангра“, синът му се замеси в далавери с мъже и еврофондове, бащата уби човек и не лежа в затвора. Може би всичко това го прави гражданин, а нас – селяни.

  4. Кирил Маречков е един плужак! Той винаги е мечтал да лети, но няма нужния интелект за това! А да летиш само с песни не става-всички големи музиканти са били и интелектуалци! Маречков има дарбата да пее, но не и да мисли! А лети мисълта, а не песента! Не може да полети роденият да пълзи… Маречков, Маречков, ще си умрете на равнището на българската простотия…

  5. Още един, повишаваш процентите на дебилизма в България. А жалко защото БЕШЕ прогресивен. А сега е поредното наяло се говедо като тези от правителството и парламента.

  6. …Грозно е да обвинявате другите, като самият вие убихте човек на пътя, но ви се размина.
    MY COMMENT:
    – Катастрофата, по думи на мой познат, офицер от КАТ, е предизвикана от Маричков, сред като, пренебрегвайка знака „Осигури предимство“, засича пазарджишки москвич. И докато в ударената кола хората кървят и умират, Кирчо си скубе косите и кълне: „Мамка му, на мен ли трябваше да се случи!“ Идвал с компанията си от концерт за каузата на СДС в Смолян, доколкото ми е известно. Помня групата им в аула 272 на Софийския университет, дето свириха с току-що обявеното име „Щурците“ през далечната 1969 г. Въпреки таланта си на организатор и музикант, самообявилият се за репресиран по време на соца Кирил Маричков ще си остане типичното за България парвеню, т.е. склонен да мени възгледите си според посоката, от която духа вятърът.

  7. Беше 1981 година.Бяхме на есенна студентска бригада в ГДР.Щяхме да се върнем със самолет и влязохме в летище“Шьонефелд“ в Берлин.В този момент видях на барчето „Щурците“.Приближих се да си поръчам едно кафе ,пък и да видя отблизо прочутата ни рок група.В тия години те се менкаха с една известна за времето си германска група“Пудис“,която идваше в България.Бяха с дълги коси и добри дънки,които бяха кът по това време.Явно обмена беше им повдигнал стандарта на живот и това си личеше от пръв поглед.В това време моя състудентка изписука фенски,ама доста височко:“Щурците-е-е-е!“П.Гюзелев/бог да го прости!/ се обърна към другите и със стиснати зъби рече:“Аман от тия българи!“Останалите го последваха с недвусмислени физиономии на досада и раздразнение.Нещо се скъса в мен.Не си представях така срещите на българите в чужбина.Не допусках,че точно те,които имаха симпатиите на младежта ще й отвърнат с презрение.От тогава тия съм ги зачеркнал.Не че в действителност са нещо кой знае какво,особено врещящия като прискрипана коза Киро Маричков,но след години се убедих и в нагаждачеството им към новото време.Времето ще ги изтрие тия,дори от спомените.

  8. Не можете да му стъпите на малкия пръст на Маричков. След 50 години вас никой няма да ви помни. То не, че и сега някой ви знае, с тези анонимни статийки.

    • ТОНИ, ПРОСТО ВИЕ НЕ ПОЗНАВАТЕ ТОЗИ МАРИЧКОВ ПРЕДИ 45-50 ГОДИНИ.ЗНАЕТЕ ЛИ СРАВНЕНИЕТО …Л Е К Е! КАТО ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА / ТАКА ПИШЕ И В ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ / ВИНАГИ НА ПОВЪРХНОСТТА ИЗПЛУВА МРЪСНАТА ПЯНА….. И ТОЙ СЕ НАПИСА НАЙ,НАЙ,НАЙ ЧЕСТНИЯ ,СПОСОБНИЯ, УМНИЯ, …… И НАЙ ВАЖНОТО , С НАГАДЖАЧЕСКИ СПОСОБНОСТИ !! ! КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ПЕСНИЧКА..“ АЗ СЪМ С ТАЗ, КОЯТО Е НА ВЛАСТ“..НЕ СИ ХАБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ ДА ПИШЕТЕ ЗА НЕГО !

  9. Бях бременна в петия месец, но такова натискане и блъскане направих, че да мога да вляза в залата и да слушам ВАС, да се радвам на музиката ви …
    Но тогава не знаех, че съм „селянка“! До скоро се радвах да слушам музиката ви, а сега ми се повръща от всички вас и естествено ще знам, че и музиката ви е фалшива, лицемери такива!
    Нека БОГ ви съди! А това хич няма да ви се размине на всички вас, самозабравили се лъжци. Безбожници, не заслужавате българи да се наричате!
    А на Вас, Станислава, благодаря за позицията Ви! С хора като Вас, България няма да изчезне!

  10. Kiro e voda4a na grupata.toi izgoni Vesko,zashtoto peeshe po dobre ot nego.na Kiro maika mu e bila blizka s vlastta i mu e pomagala,no v interes na istinata te sa ot parvite dobri rok grupi i v tekstovete imashe buntarski momenti i hiparski. taka 4e istinata e po sredata

  11. Да-харесвам песните им.Но да повръщаш по време на техен концерт е меко казано откачено.Когато Кирил се прояви и заяви като репресиран,вече нищо не разбирах?!Хубавото вино с времето става по-хубаво,а посредственото-се разваля.Такъв е случаят с Щурците.Маречков си противоречи и мисля,че вече е в деменция-с която се засилват недостатъците на хората.С една дума-ИЗКУФЯЛ!

  12. Кои се обиждат, че някой ги бил нарекъл селяни? Селяните, които се опитват да се правят на нещо друго… Не е трябвало да го казва, но си е така…

  13. Много взехме да се обиждаме на първо слушане!
    Има по – точна дума, която не обижда селяните. Думата е „селяндури“… А че се проявяваме такива… не е лъжа. Само постойте и се огледайте. Да започнем с неспазването на никакви закони, липса на култура както от нашето, така и от по – новото поколение. За хората, които избираме като политици същата история.
    ––––––
    Йовича

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *