Радан Кънев: ГЕРБ няма да разследват корупцията, защото трябва да започнат от себе си!

РаданБорбата с корупцията у нас няма как да се случи.

И не е работа нито на вътрешния министър, нито на премиера, по простата причина, че господата управляващи не могат и не искат да разследват самите себе си.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е скептичен, че у нас изобщо нещо може да се случи в тази посока.

Дуетът на управляващите с прокуратурата пее в пълен синхрон. Някъде на маса се решава кой да бъде ударен и на кого да се сложи голям чадър. Провеждат се няколко показни акции, ловят се много, а след това до един се пускат даже без обвинения.  Дуото Борисов – Цацаров работи, полегнало  на диванчето, нещата се подреждат предварително, правят се планове, схеми…

Преди три седмици Борисов се закани да гледаме внимателно какво ще се случи. С две думи акциите са били подготвени предварително, даже се е знаело в кой ден и час ще се проведат.

И при такава уж „ситна мрежа“ за престъпниците и корумпираните, при толкова уж детайлно изпипани операции… кой изгърмя? Шефът на ДАИ, който беше станал пословичен с кражбите си и по телевизиите излязоха много компромати. А с него и шефът на Фонда за лечение на деца в чужбина. При втория даже не е сигурно дали не беше извършена предварително планирана смяна на екипа и дали корумпираността му всъщност е доказана, заяви още Радан Кънев.

Всички останали се отърваха, а арестуваните са на свобода.

Това ли е борбата с корупцията?

Ще призная, че има такава, ако Цацаров започне проверка на фирмите в сянка на Борисов. Но двамата са приятели и това няма да се случи. Тогава за каква борба иде реч?

Кънев даде за пример Румъния и други страни, като заяви категорично, че мафията у нас се е окопала и никой не може да я разбие.

Освен ако не се смени правителството на ГЕРБ! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Кънев, ти си за мен от читавите политици тук. Прав си – мафията е окупирала държавата ни от десетки години, бих казал и от 800 години, но да гоорим в близко бъдеще – нема оправия, май? Затова, ставам и аз песимист и ще си търся булче от далечният изток – може и аз да стана като Марки от Фейса и да карам Коледа нейде из Шанхай? Не, че не харесвам родните мисски, но съгласи се, че да живееш цял живот в мафиотска безнадеждна държава е самоубийство? А, според светите писания, това е ГРЯХ! Значи всички сме грешни, че търпим мафията да ни ограбва и закопава! Някой би изревал патриотично – На оръжие братья! Но то оръжието мафията го продаа на ИДИЛ, а на нас само рекет и местни данъци и такси… Аз бих изревал – На гей-парад, братья! Понещ е си купонясаме с обратните якооо! Пък може и да си намерим по две разкрепостени масажистки и да ни разтриват рамената докато релаксираме с бира след парада? По-добре ще е, отколкото да ходим на избори и да избираме все – ла МАФФИА. Сори, но вече не вярвам и на пророчеството на Ванга – тия и с атомна бомба да ги ударят пак ще изпълзят и ще ни прецакат. Нема оправия, ще търся сайта за азиатки, сори!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *