Борисов клекна пред ЕС: Ще приемем толкова бежанци, колкото ни кажете!

borisov3Бойко Борисов отново доказа, че България – това е той.

Без да се допита до никого у нас, той призова останалите страни от Източна Европа, които се обявиха против решението на ЕК за разпределяне на бежанците на квотен принцип, да проявят разум и солидарност. „Всички сме в този съюз и сме еднакво отговорни“, заяви премиерът в интервю за Франс прес. След което заяви, че ще СИ изпълни ангажимента и ще приеме толкова бежанци, колкото се полагат по българската квота, посочена от ЕС.

На всичкото отгоре заяви, че България е щастлива, защото богатите европейски страни й дават пари за структурните фондове и за развитието й, понеже държавата ни е бедна. И сега, когато богатите страни имат проблем с бежанците, ние ще откликнем в знак на солидарност и ще бъдем пример за взаимопомощ.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Да! България направо пърха от щастие, когато ЕС дава пари за магистрали, а избрани фирми прибират половината в джоба си.

Окъсаната просякиня България направо изпада в еуфория, когато един пенсионер взима по 150 евро, а един бежанец – тройно повече и няма нищо против да продължава да дава средствата от продънения си джоб.

На кой свят живеете, господин Борисов?

Вие ли сте България? Или ние?

Питали ли сте ни дали сме съгласни да храним бежанци, когато не можем да нахраним децата си, а майките и бащите ни ровят по кофите?

Не ви ли светва някаква червена лампичка от факта, че Вишеградската четворка открито се опълчи срещу решението на ЕК да напълни страните им с имигранти?! Това са страни, доста по-богати от нашата?

Как така Чехия, Полша, Унгария и Словакия категорично отказаха да се подчинят и нарекоха старите демокрации „диктатори“, предаващи европейските интереси, а ние сме като пионерчета – винаги готови?

Няма ли нещо сбъркано не само у Борисов, но и у нас като народ?

Не ви ли писна, българи, да стоите в унизителната поза партер и кой откъдето се появи да ви го… поставя… условията си! А вие сегиз-тогиз да се изправяте от унизителната поза само за да му козирувате?

„България се отличава от тези бивши страни от комунистическия блок“, визира Вишеградската четворка Борисов.

Ами да, отличава се!

В Централна Европа хората са горди и отстояват интересите си.

Ние сме безгръбначни и правим това, което ни наредят от САЩ, или от ЕК.

А господен премиерът дори не подлага на гласуване решенията си, камо ли на обществено допитване или референдум.

В България има диктатура, а в останалите страни – не.

Това е разликата!

Народът знае, но мълчи.

При всеки протест полицията вади водните оръдия.

Чий слуга сте, господин Борисов? На народа или…? Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

    • Избраха го агнешки тикви , идиоти и тези дето са на хранилката на Герб ! На тези идиоти им пожелавам от сърце, мюсюлманската сган която поканят „по квотен принцип “ да ги дари с мюсюлманчета , да им подарят бурки и да плащат данък джезие , защото те са причината този „незаменим “ нарцис да е пак на власт !!!!!!

  1. Kreteni jurnalisti,washite komentari sa infantilni i sa na niwototo na edin parwoklasnik w uchilishte za bawnorazwiwashti se.
    Kreteni !

  2. EI EBANA MAR6OO VZEMI GI V VAS DA TA EBAT I POSLE SE PRIBIRAI S TQH V TURCIQ TAM DA TA DORAZPORQT TUKA NITO TI IMA6 NQKVA RABOTA PAK KAMO LI TAKIVA IZRODI KOITO NQMAT NIKAKVI MURALNI CENNOSTI ! ! !

  3. Napravo s vseki izminal den me potrisa6 pove4e i pove4e nqma li nqkoi da ta ubie nai nakraq
    Polovinata Българи izbqgahme ot stranata ni da rabotim v 4ujbina zaradi teb i tvoite turski prodajni podlogi umrqlo ku4e takova …. jivei ti s 200 lv pensiq ili s 600 lv zaplata eban pes ! ! !

  4. ДО КОГА ЩЕ ТРАЕМ ТОЯ МУТРАГЕН ! ВРЕМЕ Е ДА ГО СВАЛИМ С РИТНИЦИ С ВСИЧКИТЕ МУ СЪДРУЖНИЦИ КАТО СИМЕОНОВ ,КУНЕВА ,ПЪРВАНОВ ,МЕСТАН

    • Става от нас. Но въпроса не е дали можем да свалямие предатели врагове като Борисов, Първанов, Станишев, Местан и други, а дали можем да се разберем ако ги свалим да оправим законите справедливо и да не се променят по интересите на тоя и оня?, дали ще продължои борбата за кокал и власт и свалянето дори на кадърни полезни нам кадри? Ето това не се забелязва досега – който докопа пост и си Калринизира всичко. Борисов е един от стотиците хиляди вредни нам персони. И да махнеш единият друг си слагат.

  5. Не се впечатлявайте – какъвто е народът-такъв е Премиерът.

  6. Нека , нека!!! Хич да ни няма като държава, ше им еба майката за една службица за 500лв тичаха подлогите да му лижат ташаците на тиквата, геноцит на прост народ като нас

  7. Във всяка правова държава Цацаров щеше да е отстранен и да е разследван за злоупотреба с власт
    Прокуратурата разполага с данни за извършено престъпление от г-н Сотир Цацаров – тези данни трябва да бъдат проверени, категоричен е адв. Михаил Екимджиев

    Ключови думи: Цацаров, Екимджиев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, БСП, ГЕРБ, Страсбург, Сашо Дончев

    24 Април 2017, Понеделник

    Автор: Лъчезар Лисицов

    Клоуните във Висшия съдебен съвет – прокорупционното лоби, което обгрижва Цацаров, ще направи възможното да не се извърши никаква проверка, казва правозащитникът

    Адвокат Михаил Екимджиев е на 52 г., адвокат и правозащитник. Учредител е на „Асоциация за европейска интеграция и права на човека“. Това е българският адвокат, спечелил най-много дела в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Някои от тях представляват прецеденти, довели до промени в българското законодателство.

    – Адв. Екимджиев, следите ли скандала, свързан с главния прокурор и издателя Сашо Дончев и виждате ли в него нещо особено притеснително?
    – Щом говорим за скандал с участието на главен прокурор – човека с най-много властови ресурс в България, то няма как този скандал да не е силно обезпокоителен за една правова държава. Още повече това е един симптом, който се повтаря периодично, за злоупотреби с власт от страна на главния прокурор, за това, че той консумира предоставената му публична власт от нас – суверена, така, както той намери за добре, за да изпълнява поръчките, за които е поставен там, за да обгрижва егото си… Така че това вече се превръща в един обезпокоителен синдром, който застрашава не само конституционния ред в България, но и устоите на демокрацията. Защото, когато човекът с най-много власт в България започне да привиква на срещи издатели на медии и бизнесмени, за да ги „съветва” на четири очи, или на шест очи – както е било в случая, но не в кабинета си, не в контекста на някакви процесуално-следствени действия, а да им казва как да коригират медийната си политика и бизнес поведението си например, това във всяка правова държава се преследва като престъпление, като злоупотреба с власт. Висшият съдебен съвет, разбира се, няма да се сезира. Клоуните във Висшия съдебен съвет – това прокорупционно лоби, което обгрижва Цацаров, ще направи възможното да не се извърши никаква проверка. Но ако има Софийска градска прокуратура, на чиято територия е станала тази среща, за която Сашо Дончев твърди, че е бил заплашван, тя, ако не образува досъдебно производство, трябва да извърши поне предварителна проверка, за да види дали ще бъдат потвърдени неговите данни. Трябва да бъдат извършени разпити на участниците в срещата, очни ставки… Ако има някакви записващи устройства, които са установили съдържанието на разговора, те също може да бъдат използвани. Така че във всички случаи прокуратурата разполага с данни за извършено престъпление от г-н Сотир Цацаров. Тези данни трябва да бъдат проверени, за да се установи дали това са достатъчно данни по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс. Защото само при наличие на достатъчно данни срещу едно лице може да бъде образувано досъдебно производство. А когато тези данни станат доказателства, тогава евентуално може да бъде привлечено и като обвиняем. Това е нормалният ред в една нормална и правова държава.

    – Трябва ли Цацаров да подаде оставка?
    – Разбира се, в нормалните, правови държави главният прокурор вече щеше да е подал оставка, или поне временно да е отстранен от тази длъжност, за да не пречи на разследването срещу него. Но, разбира се, на нашите географски ширини, подаването на оставка не е личен акт, израз на чест и достойнство. А понятията „чест” и „достойнство” някак си са неотносими към персоната на главния прокурор.

    – Корнелия Нинова успя да извади Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП, но каза хубави думи за главния прокурор по „Панорама”. Бойко Борисов също представи Цацаров като жертва. Как си обяснявате това поведение на водещите политици?
    – Всички политици в България са зависими от главния прокурор. Главният прокурор може да реши политическата съдба на всеки партиен лидер, а чрез него – и на съответната партия. Затова те, меко казано, са заинтересовани да са в добри отношения с него. И това е, между другото, политика, която съществуваше и по времето на Никола Филчев. По времето на Борис Велчев не беше толкова изявена тази склонност за злоупотреба с власт и помпането на политически дивиденти от страна на главния прокурор и поставянето на политиците в зависимост. Но ние виждаме какво се случва – в момента, в който ГЕРБ е в опозиция, моментално започват разследвания срещу Борисов, срещу Цветанов, срещу кого ли не. В момента, в който ГЕРБ започне да се изкачва към властта, всичко се уталожва и започват да си правят комплименти. Разбира се, по-настойчиви в комплиментите са политиците, защото те са по-заинтересовани да не дразнят, да не предизвикват гибелния „божествен” гняв на г-н Цацаров. Всичко е сведено до битовизми, до его, до мерене на „авторитети”. Така е, просто г-н Цацаров не трябва да бъде дразнен. Затова и БСП, и ГЕРБ, и цялото прокорупционно парламентарно мнозинство застана като един до Цацаров, за да провали обещаната няколко седмици по-рано съдебна реформа. Всички помним какво се случи, когато Христо Иванов напусна (като министър на правосъдието – б.а.) и защо той напусна – защото същите тези, които подписаха коалиционни споразумения за съдебна реформа, която да засегне правомощията именно на главния прокурор, явно като им беше скръцнато със зъби, решиха, че е по-добре да са в добри отношения с г-н Цацаров и да не го дразнят. Затова и беше провалена съдебната реформа, от която щяха да спечелят всички в България – и държавата, и обществото.
    – Вие споменахте, че г-н Цацаров обслужва егото си. Само него ли обслужва или…?
    – Не, не, аз казах и че изпълнява поръчките, за които е назначен там. Защото практически това, което изглеждаше като избор, беше едно назначение от страна на прокорупционното мнозинство, крепящо това статукво в България, от което всички страдаме. Знаем кои са кукловодите, знаем как стана изборът му. Знаем какво си говориха в Банкя Бойко Борисов, Кокинов и бившият министър на земеделието Мирослав Найденов и култовата реплика „ти си го избра”. Така че за тези, които следят събитията, четат между редовете и могат да правят елементарни изчисления, без да е нужно да са анализатори, картинката е ясна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *