Пушилин: ДНР праща подкрепления за ЧВК „Вагнер“ в Артьомовск

Ситуацията в Артьомовск (украинско име – Бахмут) е напрегната, но ЧВК „Вагнер“ продължават да настъпват, Там вчера прехвърлихме подкрепления от армията на ДНР. Това съобщи изпълняващият длъжността лидер на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

„Ситуацията в Артьомовск е напрегната, но броят на височините в района под контрола на въоръжените формирования на Украйна стават все по-малко и по-малко. Контролът на хълмовете е решаващ за победата в битката в района на Артьомовск“, каза Пушилин в ефира на телевизионния канал „Соловьев Live“.

Пушилин уточни, че ситуацията по фланговете не е лека, там се водят най-активните бойни действия, Въоръжените сили на Украйна са прехвърлили там голямо количество от резервите си. „Но ние също подсилихме нашите момчета, така че мисля, че ситуацията там вече се изравни. Определено няма смисъл да говорим за някаква повратна точка сега. Трудно е, разбира се, но цялостно ситуацията се развива успешно за нас“, добави той.

Пушилин добави още, че руските сили „се придвижват напред, въпреки всички трудности“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Късно е чадо,нацистите напредват към Клещеевка на юг от Бахмут .

    • Стига лъга бе, „Опса“. Нацистите напреднаха с 2 км. в полето и това им беше. Кажи едно село барем, да са превзели. Напредвали били… ха-ха. Напреднаха Вагнер – в Бахмут – и след днешните боеве фашагите вече официално държат точно две улици там- под 1 процент от града.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *