Путин: Русия ще се бие дълго време в Украйна. Такъв е смисълът на СВО! (С ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин заяви, че армията на Русия може да се сражава дълго време в Украйна, но според него няма нужда да се мобилизират още войници на този етап.

Специалната военна операция е „дълъг процес“, но вече доведе до „значителни резултати“: „Появиха се нови територии. Азовско море се превърна във вътрешно море на Руската федерация, това са сериозни неща“. Но ключовият резултат е, че милиони жители на новите региони, които изразиха желание да живеят в Русия, го реализираха: „Това е най-важното“, подчерта Путин.

Полските националисти „сънуват“ как превземат западните региони на Украйна „и определено Варшава се готви да го направи“. Единственият реален гарант за териториалната цялост на остатъчна Украйна може да бъде само Русия, добави Путин.

Войната в Украйна беше започната от тези, които дойдоха на власт в Киев след преврата през 2014 г. През всичките тези години Западът пренебрегваше нарушените човешки права на жителите на Донбас и всячески възпрепятстваше законното желание на Русия да защити тези изстрадали хора от геноцид: „На всички наши искания в отговор получавахме само плюнки в лицето. Това е русофобия“, заяви Путин.

„Що се отнася до продължителността на специалната военна операция, разбира се, това може да е дълъг процес“, заяви Путин на предавано по телевизията заседание на руския Съвет за правата на човека. По думите му, обаче „няма да има допълнителна мобилизация“, след като през септември и октомври руската армия мобилизира 300 000 запасняци. Ако конфликтът ескалира още повече – ние имаме достатъчно голяма професионална армия, на която да разчитаме, заяви той. Путин увери, че Русия ще защитава своите интереси с всички налични средства и толкова дълго, колкото е необходимо.

В Русия, за разлика от Украйна, не разстрелват онези, които са напуснали позициите си: „За разлика от Украйна, у нас няма лагери, зони и така нататък. Информациите за това са украински фейкове, които имат за цел да ни обвинят пред света за неща, които са характерни за самите тях“.

Заради умишлено ескалирания от Запада конфликт в Украйна, опасността от ядрена война нараства, но Русия „няма да размахва ядрени оръжия като бръснач“. В доктрината ни е написано, че те са защитен инструмент и възпиращ фактор, заяви руският президент. „Ние не сме луди, прекрасно си даваме сметка какво е ядреното оръжие“, каза Путин. Руската стратегия е изградена около така наречения ответен удар: „Тоест, когато ни ударят, ние отвръщаме на удара. Правим го само в такъв случай“. В същото време трябва да е ясно: Москва разполага с по-напреднали и модерни стратегически сили от всяка друга страна на планетата, добави Путин.

ВИЖ ВИДЕОТО:


Ще бъде приета отделна програма за възстановяване на жилищното строителство в Донбас. Работата по възстановяването на Мариупол, където вече работят руски строители, тече с бързи темпове, каза руският президент. По думите му, щетите в Донбас, причинени от Киев през последните 8 години, вече се оценяват на над 1,3 трилиона рубли (ок. 20 млрд. долара), а окончателната цифра ще бъде още по-висока. След края на СВО ви гарантирам, че остатъчна Украйна ще плати обезщетение за всички тези разрушения“, заяви Путин.

Западните правозащитни организации са създадени не за да се борят за правата на човека, а като инструмент за влияние върху вътрешната политика на Русия и други постсъветски страни, което се доказва и по отношението им към жителите на Донбас. Осем години мълчаха за убийствата, изнасилванията и изтезанията на тези хора от страна на киевския режим. Правеха се, че такова нещо не се случва: „Те смятат тези хора за второ качество, те смятат Русия за страна от втора категория, която просто няма право на съществуване“.

„На този западен расизъм, граничещ с фашизъм, ние можем да отговорим и отговаряме само по един начин: с последователна борба за нашето оцеляване и нашите национални интереси. Ще го направим. Опитахме с мирни средства в продължение на много години – опитахме се да преговаряме за мир- с НАТО, със САЩ, с режима в Киев…. Но те отхвърлиха всичко. Не ни оставиха друга възможност. Ще се защитаваме с всички средства, с които разполагаме“, заяви Владимир Путин.

Според него опитите за забрана на руската култура са „фрапираща глупост“. „Ако трябва да бъда честен, дори не знам дали трябва да противодействаме на това по някакъв начин. Тези, които правят това, явно са врагове първо на себе си, сами си нанасят духовни и интелектуални щети. Необходимо ли е Русия да се нагърбва и с това – да предотвратява щетите, които те си причиняват?“, реторично попита Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Най-напред беше блиц криг, сега смисълът стана да се бият дълго време. Не ми харесва на мен тази работа.

  2. Хубава реч,ама само думи. Колкото по дълга е войната толкова по нагъл и храбър става запада,скоро ще има и самолети за Хохландия .

    • Имах предубеждения към Вас.
      За много неща сте прав.
      Свидетели сме на най- тъмните времена. Спасител няма- това са мои думи, не Ваши. Да не излезе като манипулация.
      Изходът е ясен- цената май ще бъде жестока. И този път.

  3. …какъв блицкриг..има битка на изтощение между русия и натуту..накрая натуту се саморазпуска,ес се разпада и преструктурира в старите империи..турция стига до бихач,босна…

  4. СЛАВА ВОЛОДЯ НАШ ВЕЛИК БРАТ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ИМАШ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

  5. Много дълга стана тая работа.
    Много я бавят.
    В Раша пръскат ли самолетите и правят ли дънъкъ паспортизация?!
    Да- пръскат. Да- направиха дънъкъ паспортизация.
    А, за малко щях да забравя- в@ксинират ли? Да!
    Започва да ми мирише на гнило.
    Преди да ме оплюете- полубългарка полурускиня съм.
    Задавам си въпроси.
    Профаните сме в кюпа за рлиминиране. Без значение.

    • Защо някой трябва да те оплюва,ти казваш истината.Тази война е фарс,глобалистите продължават унищожаването на човечеството и Путин също е глобалист и капиталист.Провери какво казва Анатолий Шарий,но го филтрирай през твоите разбирания,защото той може да работи за ЦИПСО,украинската пропагандна машина.

    • еми грешиш,как така пръскат западни самолети в руското небе…абсурд..всичко там е под контрол…не е като нашето небе,12000 прелитащи самолета в денонощие-разграден двор…нещо миризмата иде от космоса..щото и в русия обявиха ковида…

  6. Абе, Володя, преди или след Минските съглашения, не помня точно, ти не каза ли, че ако се стигне до военни стълкновшя, Русия за една седмица ще стигне и превземе Киев. А сега виче 11 месеца не си мръднал ни на йота. Намраз ти почти целия свят, включително и твоя народ. Ти си агресор и ще останеш в исторята като такъв.

  7. Аз обичам руснаците. А който обича, прощава всичко на обичания от него човек. Не ме занимава въпросът колко далго ще продължи. Отговорът е един – толква дълго, колкото реши Путин. Никой друг няма думата и това вбесява и Борел, и Джо , Фонката – вбесява всички, които уж много важни изведнъж станаха на безгласни. Така ще бъде от тук нататък. Да сядат и да учат китайски, че им се задава едно нещо дето не са го виждали!

  8. Иванов,ти да не би да си дебил?
    Путин не за три,а за два дни щеше да превземе цяла Хохоландия,ако действаше като хамериканите-с бомбени килими и руини по цяла Хохландия. Но тои повярва в хохлите,че ще го осъзнаят и допусна голяма грешка със СВО-то.Трябваше поголовни бомбежки по всички градове и за седмица Русия бе до Полша.Тогава да видим какво щяха да правят католиците от „дружина Польская“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *