Путин: „Пейтриът“ е стара система и не е проблем за нас. Ще се справим с лекота (С ВИДЕО)

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край на войната в Украйна и че всички въоръжени конфликти завършват с дипломатически преговори, предадоха Ройтерс и БТА.

По думите му Русия от самото начало се стреми да се сложи край на войната в Украйна „и колкото по-скоро, толкова по-добре, разбира се“.

Пред репортери руският президент подчерта: „Казвал съм много пъти: ескалирането на военните действия в Украйна от страна на САЩ води единствено до неоправдани загуби“.

„Всички въоръжени конфликти завършват с преговори, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са в състояние на конфликт, сядат и сключват споразумение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се противопоставят, толкова по-добре. Ние никога не сме се отказвали от преговори – както преди СВО, така и след нейното начало“, допълни Путин.

Руският президент заяви още, че системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, с която президентът Джо Байдън обеща САЩ да снабдят Украйна, е стара оръжейна система, на която Русия има възможност да противодейства с лекота, отбелязва Ройтерс.

Пред репортери Путин заяви, че „Пейтриът“ е „доста стара“ и с много по-лоши характеристики от руската система С-300. „Добре, ще вземем това предвид и противодействие винаги ще се намери“, каза руският президент.

След заседание на Държавния съвет Путин каза пред журналисти, че разполагането на ракети „Пейтриът“ също няма да предизвика никакви проблеми, тъй като руснаците ще се справят с лекота с тях.

„Когато разберат доколко неефективни са системите им „Пейтриът“ срещу руските оръжия, американците ще трябва да доставят на Украйна нещо друго, ще трябва да разработят нови системи. Но това е сложен и дълъг процес, нещата не са толкова прости“, подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Руският лидер обяви още, че в началото на следващата седмица ще подпише указа за ответните мерки срещу въведения от западните държави таван върху цената на руския петрол. Той увери, че ограничението няма да повлияе на руската икономика.

„Този таван не води до никакви загуби за руската енергетика, икономика и бюджет, защото така или иначе котировките на световната борса са такива, че ние продаваме точно на тази цена“.

Владимир Путин добави, че ако въведеният от Евросъюза таван върху цената на природния газ доведе до нарушаване на действащите договори и най-вече на фиксираните в тях цени за доставка на синьо гориво, то Русия ще спре доставката на газ за тези държави.

И един фрагмент: Думите на Владимир Путин за превъзходството на руската система С-300 пред системата „Пейтриът“ се потвърждават и от бившия български министър на отбраната Ангел Найденов, който в интервю за Нова тв. през март, 22 г. заедно с други военни експерти заявява следното: 

Системата с-300 е най-мощното въоръжение, с което България в момента разполага. Превъзходството на С-300 над американския ѝ аналог е сериозно, смятат експертите. Зенитно-ракетният комплекс е способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

“Системата „Пейтриът” имат сектор на обстрел 120 градуса, докато секторът на обстрел на С-300 е 360 градуса, тоест кръгово. Това е така, защото „Пейтриът” са с наклонени пускови установки, а С-300 с вертикални пускови установки. Освен това и характеристиките на ракетите „Пейтриът“ са много по-слаби от тези на С-300”, обясни експертът Димитър Ставрев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

(Забележка: Моля изчакайте да отминат досадните реклами)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. СЛАВА ВОЛОДЯ НАШ ВЕЛИК ИСТИНСКИ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ! НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА В НАШЕТО ВРЕМЕ _ СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ИМАШ ОБИЧТА ПРИЗНАТЕЛНОСТА ДОВЕРИЕТО И НАДЕЖДАТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТКА ХУНТА БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ФАШИСТКИ САМО “ ВЪЗРАЖДАНЕ “ АТАКА И ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ОСТАНАХА СЪС НАС НАРОДА ИДВАЙТЕ РУСКИ СВЯТИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ !

  2. По Нова телевизия?!? Да кажат, че руските ракети са по-добри от американските?!? Те това не може да бъде. Но щом го правят значи какво? – дошло е време да се преобуват, да обръщат плочата. То ние знаем, че работите на ФАЩ са зле, ама, че чак толкова добре са зле, че чак Нова да се извъртят като калайджия, не знаехме. Новичките, ако смятате, че това преобуване ще ви помогне, хич не се надявайте. НИЕ ПОМНИМ – и мутрите ви и имената ви.

    • Няма плочи, няма преобувания. Тая свърши с народния съд на ОФ-то. Новия народен съд ще трябва да ги изколи до 9 коляно и да конфискува всичко в родата им.

    • Нали и аз това казвам, че преобуването няма да им помогне защото ние ги помним поименно и помутренно.

  3. Бг националните предатели са подписали договора за амер. ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй.
    А ние се кахърим, ще има ли ядрен конфликт.
    Ако стане беля с аеца ни, който е пригоден да използва само руско гориво, какво, ще седим и ще дрънкаме- каквото за всички, това и за мен ли? Всъщност няма да можем!
    Явно си заслужаваме съдбата. Вървим си с пълни сили към затриване и бг биомасата не я интересува!
    А прокурора и службите се занимават с циркове!

    • Народ, който иска да се самоунищожи, никой не може да му помогне.
      Служби, прокурори, полиция, армия …… и цялата държавна администрация е башибозукът на наглосаксонците, който избива или прогонва българите. Баш пък те да се трогнат, че щяла да гръмне някаква си АЕЦ и ще им помогне да си свършат по-бързо работата.

  4. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

    Гледайте „День рождения Сталина! 21 декабря! Праздничное шествие. Мавзолей Ленина. Возложение цветов. в YouTube

    https://youtu.be/rSf4UdSMtYU

  5. Има анализ на Боян Чуков в евроком отпреди 2-3 дни. В балотаж.
    За мен- два ключови момента: вълната с бежанците и много вероятно ще ни делят рашките и южната съседка.

    Германците в съпричастност към нападаните жени от бежанци… се обличали с рокли!
    Гледах клип от бирфест в Германия- ми те мъжете бяха с рокли бе, хора! Дрогирани, неадекватни, шмъркат и се превъплътили в маймуни! Да не обиждам маймуните.
    Бах изродщината! Да ме прощава Бах!
    И тук разни идиоти преследват жени, че се обучават да се защитават!
    Или преследват доброволци, които искат да защитават границите!
    Хайде сега- кой е национален предател!

    • Миналото лято се прибра мой приятел. Тези дни се видях с друг мой приятел живеещ в дойчланд. Не е за разправяне (поне за нормално мислещи хора) до какви падения са стигнали някой от дойчовците. Не че ми пука за тях де, дори взех да се радвам тихичко на братята араби, като режат зелки на запад.

      • На мен не ми пука за тях, идиотщината е, че бг племето е тръгнало натам! Заразата е заразна! Като гледам разни гей&ве, да се разхождат покрай Софийски университет- по някви вериги, бодита и полуголи- направо ми се повръща! Щях да падна! Така си налагат изродщините- плащат на няколко изгубени объркани души, израснали без семейства- и децата им се кефят, колко са куул!
        И дечурлигата имат шестици по английски, двойки по български!

      • Пак ще кажа, когато робът сам се бори за робството си, защото не осъзнава, че е роб няма как да му се помогне, а е не съм напълно сигурен дали трябва.

      • По време на Втората световна война Чърчил е казал – „Ние не воюваме срещу Германия и германците, ние воюваме срещу немския дух, духът на Шилер, за да не може той никога повече да се възроди.“
        Трябва да признаем, че са се справили повече от успешно. А това, че немските мъже, след поредното изнасилване на немско момиче от мигранти са излезли на демонстрация в подкрепа на жените не в рокли, а с обувки на токчета, е информация от поне 2 г.

  6. Той помощ искал ли е?
    Не, не е!
    Него така го кефи- да е роб. Напълно се убедих в това. Ти му говориш- то ти вика: е знам де, ама кво зависи от мен!
    Не само- ще те обяви за луд!
    Само че- десетте процента свестни хора, които милеят за Родината си, в никакъв случай не трябва да стават курбан на тая биомаса с мозък на медуза!
    Вече съм на този принцип- биомасата да се оправя! Десетте процента- знаят си.
    Да попитам критикарите- тия били такива, ония били онакива!
    Еми хубаво де- ама дори и да е грешка, някои се сдухаха поне да действат! А вие всезнайковци критикари- писахте в нета!
    И не си мръднахте пръста!
    Ама като стане гювеча- друга песен ще пеете!
    Ако някой е злоупотребявал- на неговата съвест е!

    • Аз от години съм за сепаратизъм, но като започна да им обяснявам ме гледат умно и си мислят, че главата не ме слуша :)
      Ако се съберем в един район само българи може да си живеем добре, макар че едва ли ще ни оставят на мира и там.

      • Ооо, пропагандираш нацизъм. Ей сега ще дойдат да те денацифицират. До сега те демократизираха, сега вече ще те денацифицират.Ама всичко се прави за твое добро, ти да не си мислиш нещо друго.

      • Брой и мен!
        Очаквам княз Тервел и княз Крум!
        Тия глупости за демонокрация ми писнаха!
        Хлъзгава медузомаса няма да определя живота и битието ми!
        Само лидер ще следвам- лидер!
        Като княз Крум и княз Тервел!
        Ако някой болен мозък асоциира някой продажен пилот- проблемът с болния му мозък е негов проблем!

      • Идеята ти е е перфектна и изпълнима!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *