Путин: Нормалните хора не минират болници

Вицепремиерът Марат Хуснулин каза, че е посетил болницата в Мариупол веднага след освобождаването на града от руските сили и е видял със собствените си очи как „всички болнични легла и медицинските апарати и друго оборудване – всичко беше минирано“. „Дори труповете бяха минирани, за да не бъдат изнесени“, каза той. „Ами това са нацистите. Нормалните хора не правят така (…) Бандеровците са“, коментира Путин.

Руският президент Владимир Путин днес посети командния пункт на специалната военна операция в Ростов на Дон. На входа го посрещна началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов.

В командния пункт Путин проведе съвещание и изслуша доклади на Герасимов и други военни ръководители, съобщава ТАСС.

Путин с ген. Герасимов

Преди това руският президент посети Мариупол, придружен от вицепремиера Марат Хуснулин, и инспектира, наред с други неща, и новопостроените жилищни райони в града. Хуснулин каза, че е посетил болницата веднага след освобождаването на града и е видял със собствените си очи как „всички болнични легла и медицинските апарати и друго оборудване – всичко беше минирано“. „Дори труповете бяха минирани, за да не бъдат изнесени“, каза той. „Ами това са нацистите. Нормалните хора не правят така (…) Бандеровците са“, коментира Путин. 

Путин разговаря с Марат Хуснулин

Марат Хуснулин каза още, че при оттеглянето си от града въоръжените сили на Украйна се целели в жилищни сгради. „И в момента може да се види, че откъм изток – посоката от която ние навлязохме в града- откъм изток по сградите няма поражения, няма удари от снаряди. От западната страна обаче сградите са на решето – това е тяхната страна – посоката, в която се оттегляха. Имаше директен огън от танкове и артилерия, можете ясно да видите как отстъпвайки, те стреляха директно по жилищните сгради – блокове и къщи“, обясни Хуснулин.

В момента се извършва мащабна работа по възстановяването на Мариупол. Представяйки новопостроените квартали на Путин, Марат Хуснулин обърна внимание, че апартаментите се дават на техните обитатели до ключ, в тях вече живеят хора, развива се цялата социална инфраструктура, строят се и се ремонтират пътища. В близо половинмилионния град вече са възстановени напълно над 2 хил. жилищни и обществени сгради и са построени 700 нови жилищни блока с цялата налична около тях социална инфраструктура от паркинги, градинки, паркове, зони за отдих, магазини и пр.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/AR8-Arb54rg

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Невероятно, но факт.
    За мен темата е без коментар.
    Когато фактите говорят- и Боговете мълчат.

  2. Ммм дааа! След лошото ВИНАГИ идва хубавото,защото животът е виенско колело-веднъж си доле ,но после си горе!
    Бъдете живи и здрави руски братя и смело НАПРЕД,имате любовта и подкрепата на българския народ!

  3. Да. Минирането е ужасно, но е факт. За фашисти спирането няма, след като отрязвали половите органи на пленените.
    КОИ МАЙКИ СА ГИ РАЖДАЛИ, ЧЕ ИМАТ ТОЛКОВА ЗЛОБА И НЕНАВИСТ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *