Путин: Киевският неонацистки режим се опитва да провали изборите, като нанася удари по мирни жители на Русия

Киевският режим нанася удари по населените райони в Русия, за да попречи на гласуването на президентските избори. Това заяви руският президент Владимир Путин на оперативно съвещание на Съвета за сигурност, предаде ТАСС.

„Както знаете, днес в нашата страна, в съответствие с Конституцията на Русия, започнаха президентски избори. За да осуети избирателния процес, за да сплаши хората поне в граничещите с Украйна региони, киевският неонацистки режим е замислил и се опитва да проведе редица престъпни демонстративни въоръжени акции“, каза руският президент.

На първо място, обясни той, Киев атакува мирни селища на руска територия. Путин е убеден, че Киев няма да може да попречи на изборите в Руската федерация с атаките си, а напротив, хората ще отговорят на провокациите с още по-голямо единство.

„Целта на тези действия, безсмислени от военна гледна точка и престъпни от хуманитарна гледна точка, е, както вече беше казано, опит за намеса в президентските избори в Русия. Сигурен съм, че нашите хора, народът на Русия ще отговори на това с още по-голямо единство“, каза Путин. „Кого решиха да сплашат? Руския народ? Многонационалния народ на Русия?“ – реторично попита той.

Путин подчерта, че опитите за сплашване на руснаците са безплодни. „Това никога не се е случвало и съм сигурен, че никога няма да се случи“, подчерта той.

Руските военнослужещи стъпка по стъпка постигат решаването на поставените задачи в зоната на специалната военна операция, заяви руският президент. „Руските въоръжени сили уверено държат инициативата и стъпка по стъпка, проявявайки смелост и героизъм, постигат решение на възложените им бойни задачи, като по този начин създават необходимите основни условия за гарантиране на сигурността на Русия, вътрешната политическа стабилност на нашата държава и, в крайна сметка, за постигане на всички цели на националното развитие, за бъдещето на нашата родина, което, независимо от опитите на нашите врагове и недоброжелатели, без съмнение ще бъде надеждно осигурено“, каза държавният глава.

Владимир Путин коментира и зачестилите атаки на украинските въоръжени сили срещу руски гранични райони през последните дни, като заяви, че Украйна се опитва да „отклони вниманието на собствения си народ и на обществеността на някои западни страни (от които киевският режим се опитва унизително да моли за пари и всякакви подаяния) от реалната ситуация на линията на съприкосновение“.

ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧИ ДНЕС НА РУСКО-УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА + ПРОБИВ НА РУСКИТЕ СИЛИ В ЗАПОРОЖИЕ И В ДОНБАС! СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 15.03.24 г. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *